Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

1 Haziran Dünya Süt Günü Kutlu Olsun

1 Haziran Dünya Süt Günü Kutlu Olsun
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mayıs 2019 00:02

Sütaş, 1 Haziran Dünya Süt Günü’nü, kamuoyunu sütün faydaları hakkında bilgilendirmek ve sağlıklı yaşam için süt ve süt ürünlerinin üretim ve tüketiminin önemini vurgulamak amacıyla tüm dünya ile birlikte kutluyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu’nun (FAO) 2001 yılında, bütün üye ülkelerde 1 Haziran’da kutlanması kararını aldığı Dünya Süt Günü, sütün insan sağlığı için önemini, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak için kutlanıyor.

Doğduğumuz günden başlayarak ömrümüz boyunca tüketmeye devam ettiğimiz süt, insanın bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı gelişimi için en temel, en faydalı ve en kolay ulaşılabilen gıda olmasının yanı sıra üretim süreciyle de düzenli ve sürekli gelir yaratarak toplumsal refaha da katkı sağlayan bir bereket kaynağıdır.

En temel ve besleyici gıda süt ile sağlıklı nesiller

Süt, sağlıklı gelişim için temel besin kaynaklarının başında yer alıyor, sütün yararları saymakla bitmiyor. Süt insan vücudunun büyümesi, gelişmesi ve sağlıklı kalması için şart olan bir dizi besin öğesini doğal olarak içeriyor.

Süt, içeriğindeki B1, B2 ve oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri için önemli bir vitamin olan B12 vitaminleriyle sinir sistemini düzenliyor, B5 vitamini ile ise kanda demirin tutulmasını sağlıyor. A vitamini yönünden zengin süt ayrıca hem bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve vücut dokularının normal büyümesine yardımcı oluyor hem de görme yeteneğini destekliyor. İçinde barındırdığı laktoz vücudun enerji ihtiyacını karşılarken, kalsiyum ve fosfor kaslarla kemikleri güçlendiriyor, proteinler ise doku yenilenmesi ve büyüme için gerekli desteği sağlıyor.

Sütaş Türkiye’deki iyi sütçülük uygulamalarına örnek olan ‘’çiftlikten sofralara’’ entegre iş modeli ile sütün iyiliğini nasıl koruduğunu anlatırken kamuoyunu süt ve süt ürünleri ile ilgili bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Sütaş’ın ‘Sütaşkı’ çiftliklerden başlıyor

Sütaş, en iyi sütü, ancak mutlu ineklerin vereceğini biliyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki 27.500 süt üreticisinden, sağlıklı yem bitkileri ve Sütaş tesislerinde üretilen doğal yemlerle beslenen mutlu ineklerin sütleri öncelikle çiftliklerde kontrol ediliyor. Sonra soğuk zincirde özel tankerlerle tazeliği korunarak Sütaş üretim tesislerine ulaştırılıyor. Sütler, süt alım laboratuvarında tekrar kontrol ediliyor; hijyeninden, protein, mineral ve yağ oranlarının Sütaş kalite standartlarına uygun olduğundan emin olunuyor.

Sütaş; sütün iyiliği ve bereketini yaymak misyonu doğrultusunda, toplumun sağlıklı beslenmesi ve gelecek nesillerin zihinsel ve bedensel gelişimi için en faydalı, en hesaplı ve en kolay erişilebilen gıda olan süt ve süt ürünlerinin üretim ve tüketimini arttırma bilinciyle, 44 yıldır çalışmalarını sürdürüyor.

Her gün üretilen taze ve lezzetli süt ve süt ürünlerini tüm Türkiye’ye soğuk zincir dağıtım bozulmadan ulaştırılıyor.

Türkiye’de her gün 4 milyon Sütaş paketi açılıyor ve her 10 sofranın 8’inde bir Sütaş ürünü bulunuyor. Süt ve süt ürünleri pazarında en yüksek hane halkı erişimine sahip marka olan Sütaş, sütün iyiliğini ve bereketini yaymaya devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.