Dolar 32,5531
Euro 34,8789
Altın 2.433,96
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 29°C

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Vali Aykut Pekmez 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Engeliler Derneği Aksaray Şubesini ziyaret etti..

10-16 Mayıs Engelliler Haftası
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mayıs 2017 13:32

Vali Aykut Pekmez 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Engeliler Derneği Aksaray Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Beyazay Derneği Aksaray Şubesi, Görme Engelliler, İşitme Engelliler derneklerinin başkan ve yöneticileri de bulundu.

Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Doç.Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş, Engelliler Derneği Aksaray şube Başkanı Bekir Kaya ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan Vali Aykut Pekmez; yaptığı açıklamada kutlanan belirli gün ve haftaların toplum içinde farkındalık yaratıp sorun ve ihtiyaçları konuşmak adına önemli olduğunu söyledi.

Engelliler ile ilgili önemli düzenlemeler yapıldığını belirten Vali Pekmez; “Devletimiz engelliler ile ilgili maddi açıdan ve ekipman açısından önemli katkılar sağlıyor. Toplumda daha duyarlı hale geldi. Bunlar yüzde yüz çözüm noktasında veya bütün ihtiyaçlar karşılandı anlamına gelmiyor. Ancak 10 yıl öncesine göre çok da iyi durumdayız. Önemli mesafe kat edildi.’ dedi.

“Bizim için önemli olan engellilerin iş ve günlük hayatlarında sürdürebilecek imkânları vermek. Ulaşım ve diğer aktivitelerde rahatlıkla bulunmalarını sağlamaktır” diyen Vali Pekmez: “Daha önce evlere kapanan engelliler son yıllarda sokaklarda işyerlerinde aktivitelerde bulunuyor. Beyazay derneğinin de en önemli misyonu engelli ve engelsiz kişileri bir araya getirmek birlikte aktiviteleri gerçekleştirmek. Bizler belirlenen bu haftada sizleri ziyaret ederek varsa sorunlarınıza beraber çözüm bulmak, sizlerle hasbihal etmek üzere ziyaretimizi gerçekleştirdik.”dedi.

Engelliler Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya ise yaptığı konuşmasında bütün derneklerle birlikte engelliler ile ilgili yapılacak çalışma ve programları hep birlikte yapmak istediklerini belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Kaya kendilerine gösterdiği ilgi ve destekleri nedeniyle Vali Pekmez’e teşekkür etti.

Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Doç.Dr.Mustafa Kayıhan Erbaş ise engeliler dernekleri ile Beyazay Derneği çatısı altında toplanarak engelli engelsiz bireyleri düzenleyecekleri çeşitli etkinlerde bir araya getirerek bu konuda toplum farkındalığını arttırmak istediklerini belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.