Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, o gece yaşadıklarını anlattı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ve İlim Yayma Cemiyeti Öğrenci Topluluğu işbirliği ile düzenlenen “Boğaz Köprüsü Direnişinin İlk Kahramanı” isimli konferansa katılan 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, o gece yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, o gece yaşadıklarını anlattı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mart 2017 00:28

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ve İlim Yayma Cemiyeti Öğrenci Topluluğu işbirliği ile düzenlenen “Boğaz Köprüsü Direnişinin İlk Kahramanı” isimli konferansa katılan 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, o gece yaşadıklarını anlattı.

– 15 Temmuz Asra Bedel Bir Geceydi –

Etkinliğin selamlama konuşmasını ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin yaptı. Türkiye’de 15 Temmuz gecesi, bir daha yaşanmaması için dua edilmesi ve çaba gösterilmesi gereken hain bir darbe kalkışması yaşandığına dikkat çeken Şahin, “Gösterdiği direnişle, o kalkışmanın en önemli kahramanlarından birisi Safiye Bayat Hanımefendidir. Amacımız öğrencilerimize rol model olacak birisini onlarla tanıştırmak, buluşturmak. Kendisinin gösterdiği kahramanlık her türlü iltifatın ve takdirin üzerindedir” dedi. ASÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Safiye Bayat, 15 Temmuz gecesinin, Türkiye tarihi için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 15 Temmuz adına yapılan program ve etkinliklere katılarak yaşananları anlatmaya çalıştığını ifade eden Bayat, “15 Temmuz, asra bedel bir geceydi. Kalpte vatan sevgisi ve şehadet duygusuyla o gece, Allah’ın bizlere bahşettiği, biz inananları nasiplendirdiği, ilmek ilmek kalbimize bilgisini sunduğu, ender, kıymetli ve tekrar tekrar yaşamayı dilediğim tek gecedir. O gece ‘Allah’ım sen bu zalimlerin karşısında bizleri muzaffer eyle’ diye çok dua ettim. Çünkü o hainler benim askerimin üniformalarını çalmıştı. Onlar, bizim imanımız ve itikadımızla oynamış duygu hırsızlarıydı” diye konuştu.

– Yaralıları Almamıza Bile İzin Vermediler –

Safiye Bayat, 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’ne türlü kısıtlamalara rağmen gittiğini ve tankların bulunduğu yerde, asker üniforması giymiş hainler karşısında hesap sormaya çalıştığını ifade ederek, “Bir süre sonra ateş açmakla beni tehdit ettiler. Ben de ‘Sizden korkmuyorum, ne yapacaksanız yapın’ dedim. Ateş açtılar. Ben o sırada Türk Bayrağı açılan gişelerin olduğu yere ilerledim. Belki yüzlerce merminin birisi bile bana isabet etmedi” dedi. İlerleyen süreçte insanların vatan haini askerlere karşı dik durmak adına Boğaziçi Köprüsü’ne geldiğini ifade eden Bayat, şöyle devam etti: “Hainler ateş açmaya başlayınca, köprüden geçenlere ‘Ne olur kardeşlerim ilerlemeyin, gitmeyin’ dedim. Orada bir kardeşimin sözleriyle yüreğim yandı. Bana, ‘Abla biz şehadeti tatmaya geldik, şahitlik etmeye geldik, nasıl geri dönelim? Hayat geri gitmiyor, yürümek lazım abla’ dedi. Onlarla beraber ilerledik. Ateş hattına girdiler ve 3-4 sıra önümdeki tüm kardeşlerim kanlar içinde yerde kaldı. Lakin -dedik ya, onlar zalimlerin de zalimleriydi- ateş hattındaki hiçbir yaralı kardeşimizi almamıza izin vermediler. Çünkü amaçları onların kan kaybından ölmeleriydi.”

– Onlara Dedim ki; “Siz Kazanamayacaksınız…”

Yaralı olduğunu ellerini kaldırarak anlatmaya çalışan bir kişiyi -hatta yaralıyı almaya gidenleri bile- vurduklarını kaydeden Safiye Bayat, “Herkes yaralı, her yer kandı. Yaralılardan taşıyabildiklerimizi oradan kaldırdık. Katliam gibi bir geceydi. Siz hiç Türk askerinin teröriste silah doğrulttuğunu gördünüz mü? Mümkün değil. Öncesinde 3 kere uyarırlarmış. Bunlar, masuma, silahsıza silah doğrultup, yaralıları almamıza dahi müsaade etmeyen canilerdi. Onlara ‘Siz asla kazanamayacaksınız’ dedim ve en nihayetinde öyle de oldu. Çünkü onlar korkak, hain ve zalim. Bizim ise kalbimizde iman var, şehadet arzusu var, Allah sevgisi var…” Konuşmanın ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ve İlim

Yayma Cemiyeti Aksaray Şube Başkanı Ali Boysak, Safiye Bayat’a plaket ve teşekkür beratı takdimlerinde bulundular.

Konferansı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, öğrenciler ve akademisyenler takip etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.