Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

15 Temmuz şanlı tarihimizde dönüm noktalarından biri olacak

Aksaray Valisi Aykut Pekmez; “15 Temmuz şanlı tarihimizde dönüm noktalarından biri olacak” dedi..

15 Temmuz şanlı tarihimizde dönüm noktalarından biri olacak
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ağustos 2016 00:35

Anadolu Ajansı Aksaray Muhabirleri Adem Koçak, Turan Kazak ve Oğuzhan Demiray’ı kabul eden Vali Aykut Pekmez, Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan “Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi” isimli kitabını inceledi.

Darbenin önlenmesine yönelik; vatandaşların meydanları doldurmasında basının rolüne dikkat çeken Vali Pekmez; “15 Temmuz gecesinde vatandaşımızın sokağa çıkması Sayın Cumhurbaşkanımızın basına ve televizyonlara verdiği demeçle başladı. Hızlı bir şeklide vatandaşların meydanı doldurmasında basının büyük rolü oldu’ dedi.

Anadolu Ajansının devletin basın kuruluşu olarak dakika dakika internet ortamında basınla bilgi fotoğraf ve görüntü paylaşımı yaptığını böylelikle vatandaşların hızlı bir şekilde doğru olarak bilgilendirmesi ve darbe girişimini önlemede büyük etken olduğunu vurgulayan Vali Pekmez: “Başta Anadolu Ajansı olmak üzere bütün basınımıza teşekkür ediyorum. Allah bir daha o günleri yaşatmasın” dedi.

—Şehitlerimize ülke olarak borçluyuz

“15 Temmuz tarihimize hem kara leke olarak geçecek, hem de tarihimizde birçok örneği olan destanlardan şanlı tarihimizden bir yaprak olarak geçecek” diyen Vali Pekmez yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“15 Temmuz 2016’da maalesef kendi askerimizin bu ülkenin polisini, meclisini, insanını vurduğu bombaladığı; hatırlamak istemediğimiz, gözlerimize inanamadığımız bir gece yaşadık. Ama özellikle vatandaşlarımızın ilk andan itibaren Ankara’da İstanbul’da tankların, silahların, bombaların önüne kendini siper etmesi ile bu girişimi bu kalkışmayı Allaha şükür 238 şehit vererek atlattık. Bütün şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bugün burada bu makamda konuşabiliyorsak bu onların cesaretinin kendilerinin feda etmesinin sayesindedir. Onlara ülke olarak şükran borçluyuz. Onları her zaman yâd edeceğiz. Aksaray da; Özel Harekât Daire Başkan Yardımcımız, iki vatandaşımız ile Ankara’ya defnettiğimiz bir vatandaşımız olmak üzere 3 sivil 1 kamu görevlisi 4 şehidimiz var.’ dedi.

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan “Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi” isimli kitap ile ilgili görüşlerini paylaşan Vali Pekmez, “15 Temmuz tarihimizde dönüm noktalarında biri olacak. Bunu kitaplaştırarak unutulmaz hale getiren sürekli vatandaşlarımızın elinin altında o günü hatırlamasını sağlayacak güzel bir çalışma olmuş bundan dolayı Anadolu Ajansını takdir ediyoruz.’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.