Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

15 Temmuz Şehitleri yakınları ve gazisi onuruna yemek verildi

15 Temmuz Şehitleri yakınları ve gazisi onuruna yemek verildi
Aksaray Anadolu AŞ
15 Temmuz 2018 15:01

Aksaray Valisi Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi ev sahipliğinde 15 Temmuz Gazi ve Şehitleri onuruna yemek verildi.

Çalışma, Sosyal Hizmetler Aile İl Müdürlüğü organizasyonunda Ağaçlı Tesisleri Havuzbaşında düzenlenen programa 15 Temmuz Şehitleri Önder Güzel, Yusuf Çelik, Vedat Büyüköztaş’ın ailesi ve yakınları Gazi Veyis Gümüşsoy, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül eşi Semiha Sarıgül, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ eşi Reyhan Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

İl Müftü Vekili Yaşar Zengin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali Aykut Pekmez; 2 yıl önce 15 Temmuz gecesinde ülkenin ne kadar büyük bir badire atlattığının geçen süreçte daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Dış güçlerin ülkemiz üzerinde her zaman oyunları olduğunu kaydeden Vali Pekmez: “15 Temmuz bu oyunların en haincesi en kelleşesi idi. O gece şanlı tarihimiz içerisinde hepimizin bildiği büyük kahramanlıklar var. Elbet o gece büyük bir kahramanlık destanı olarak tarihimizde yerini aldı. Ama maalesef kara bir gün olarak da yerini aldı. O gece bu ülkenin tankları uçakları bu milletin evlatlarını polislerini, meclisini, emniyetini, külleyesini her yeri bombaladığını gördük. Uçağa karşı tanklara karşı aziz milletimizin değerli evlatları ellerinde sadece bayrak varken onlara karşı koydular. Türk milletinin söz konusu vatan olduğunda, ezan olduğunda, özgürlük olduğunda vatanı için neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdi.” dedi.

Vali Pekmez konuşmasının devamında : “Bugün burada 15 Temmuz da şahadete yürüyen, gözünü kırpmadan vatan için canını feda eden üç şehidimizin yakınları ve gazimizle birlikte olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 15 Temmuz da şehit olan bütün kardeşlerimize ve bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Hayatını kaybeden gazilerimize rahmet diliyor, hayatta olanlara uzun sağlıklı ömürler diliyorum. Bütün şehitlerimi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Yapılan duanın ardından program sona ererken Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Gazi Veyis Gümüşsoy ve şehitlerin aile ve yakınları ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.