Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

19 Mayıs, Aksaray’da coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Aksaray’da çeşitli etkinliklerle kutlandı..

19 Mayıs, Aksaray’da coşkuyla kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Mayıs 2016 18:35

Kent Meydanı’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan’ın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan programa, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, daire müdürleri, gaziler ve gençler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, “Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 97. yıl dönümü. O gün başlayan kurtuluş mücadelesinin meşalesi 97 yıldır hiç sönmeden, günümüze kadar gelmesinin bayramı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yurdumuzun her köşesinde gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu milletin, bu devletin varlığı ve bağımsızlığı için şuanda bile eşinden, çocuğundan, canından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bu bağımsızlık sancağını 97. yılında bile yere düşürmediler” dedi. Konuşmanın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan sportif gösteriler yapıldı.

Programın sonunda Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.