Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

20 bin ihracatçıya yeşil pasaport müjdesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 17-20 bin civarındaki ihracatçımızın emrine bu ülkeyi temsil eden o imtiyazlı yeşil pasaportu vereceklerini açıklarken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, kararı iş dünyası adına sevindirici olduğunu belirtti..

20 bin ihracatçıya yeşil pasaport müjdesi
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ağustos 2016 12:22

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan ATSO Başkanı Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Geçtiğimiz hafta içerisinde Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, İstanbul Sanayi Odasında düzenlenen “Güvenenler, Türkiye’de Üretenler” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin cari açık çıkmazından kurtulması gerektiğini ve ihracatçılara yönelik çalışma içerisinde olduklarını belirtti. 17 ile 20 bin yeşil pasaport vereceklerini açıklayan Bakanımız bu nokta da ihracatçılara müjdeli haberi de vermiş oldu.

Tim verilere göre son 3 yılda 1 milyon doların üzerinde ihracat yapan firmaların sayısı 11 bin, 250 bin doların üzerinde ihracat yapan firmaların sayısı 23 bin civarındadır.

İlimiz genelinde 70’in üzerinde firma ihracat yapmaktadır. Hedefimiz tüm ihracatçılarımızın bu pasaportlardan yararlanmalarını sağlamaktır. Bu nokta da çalışmalarımızı ve desteklerimizi üyelerimizden esirgemeyeceğiz.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak ihracatın gelişmesi için ilimiz ve ülkemiz genelinde üzerimize düşen çalışmaları gerekli adımları yapma gayreti içeresindeyiz. İhracatın gelişmesinde en önemli etkenlerden birinin de ihracatçının dünya pazarlarında rahatlıkla serbest dolaşımıdır.

Bugün bir ülkenin ihracatı ne kadar fazla ise ekonomisi de o kadar gelişmiş ve büyümüştür. Bu yüzden iş dünyası olarak çalışmalı, koşmalı ve tüm dünyayı karış karış dolaşmalı ticaret yapacak yerleri keşfetmeliyiz. Yeni pazarlarda yeni iş bağlantıları kurmalı Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasını sağlamalıyız. Bu hedeflerin önüne çıkan her türlü engel ile mücadele etmeli ve büyümeyi engellemek isteyen güçlere fırsat vermemeliyiz.

Bu konuda var olan engellerin kaldırılması için hükümetimize ve Ekonomi Bakanlığımıza elimizden gelen her desteği Aksaray iş dünyası olarak vermeye hazırız. Ekonomi Bakanımızın vermiş olduğu müjdeyi büyük bir sevinçle karşılıyoruz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.