Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

20 üniversiteden öğrenciler Tarih Çalıştayı’nda buluştu

ASÜ Tarih Bölümü tarafından organize edilen “Genç Tarihçiler Çalıştayı” açılış töreninde konuşan Rektör Şahin, çok gezenin de, çok okuyanın da çok bildiğini belirtti.

20 üniversiteden öğrenciler Tarih Çalıştayı’nda buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mayıs 2017 11:36

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ecdadın yüzyıllar içerisinde inşa ettiği medeniyetin ve uygarlığın daha iyi anlaşılabilmesi ve bugüne taşınabilmesi için Türkiye’nin her yerinin sadece gezme değil, görme duygusuyla da gezilmesi gerektiğini söyledi.

ASÜ Tarih Bölümü tarafından organize edilen “Genç Tarihçiler Çalıştayı” açılış töreninde konuşan Rektör Şahin, çok gezenin de, çok okuyanın da çok bildiğini belirtti.

Özellikle Tarih öğrencilerine sadece gezme değil, aynı zamanda görme duygusu içinde gezmelerini tavsiye eden Şahin, “Üzerinde hayatımızı sürdürdüğümüz bu vatan, bu topraklar, uygarlığın ilk doğduğu topraklar olarak biliniyor. Yani aslında uygarlığın yeşerdiği topraklar üzerinde hayatımızı sürdürüyoruz. Eğer yeni bir uygarlık, yeni bir medeniyet inşa edeceksek, bunu yapacak olanların, Türkiye’nin her yerini bir şekilde dolaşmasında fayda var. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştay Düzenleme Kurulu adına konuşan Yrd. Doç. Dr. Cihat Yıldırım ise bu yıl itibariyle Tarih Bölümü’nün 5’inci dönem mezunlarını vereceğini anımsatarak, çalışmanın geçmişi hakkında bilgiler verdi. Farklı disiplinlerden katılımla bilgi düzeyinin daha da arttırıldığına dikkat çeken Yıldırım, “Bu çalıştay, geleceğin akademisyenlerini buluşturma ve onları şimdiden tanıştırarak, uzun bir yolculuğa hazırlama anlamında son derece önemlidir” dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Yakar da, çalıştayın, katılımcılar bakımından benzerlerinden ayrıldığını belirtti. Üniversitelerin Tarih Bölümleri arasında bu çalıştayın bir ilki temsil ettiğine dikkat çeken Prof. Yakar, “Bu manada üniversitemizin kurumsallığına da önemli bir katkı sunduğumuz kanaatindeyim. Amacımız, bu alandaki genç bilim insanı aday sayısının artmasıdır” dedi.

4’üncüsü düzenlenen etkinlik, yapılan açılış konuşmalarının ardından lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin sunumu ile devam etti. Etkinliğe bu yıl 20 farklı üniversiteden yaklaşık 60 öğrenci katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.