Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

2018-2019 Adli Yargı yılı açılışı yapıldı

2018-2019 Adli Yargı yılı açılışı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Eylül 2018 21:30

2018 – 2019 Yeni Adli Yıl açılışı 15 Temmuz Milli İrade Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören ile açıldı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aylin Kızıldere Yalçınkaya, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlker Akkaş, Aksaray Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Aksaray 1. Noteri Münevver Coşkun, Emniyet Müdürü Ali Karabağ ile çok sayıda avukat katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Yalçınkaya ile Baro Başkanı Coşkun, Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Törenin ardından konuşan Baro Başkanı Coşkun, savunma olmadan yargılanmanın olamayacağını, adalet için avukatın zorunluğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Coşkun, “Kişinin doğru ve güvenli yargılanma hakkı, anayasalar ve yasalarla güvence altına alınan ve uluslararası hukuk metinlerinde de özenle yer alan temel haklarındandır” dedi.

Avukatların bugün çok zor şartlar altında mesleğini ifa etme gayreti içerisinde olduğunu vurgulayan Coşkun, “Hukukun üstünlüğünü ve tüm bunların egemen olduğu laik hukuk devletini savunmakta ayrıca büyük önder Atatürk ve arkadaşlarının kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyet ve onun kazanımlarının korunmasında büyük duyarlılık göstermektedir. Vatandaş kendi adına yargılama yapan hakimden, haksızlığa uğradığı an korkusuzca ve çekinmeden onun adaletine sığınmak yanında ‘doğru ve güvenli’ yargılama yapmasını beklemekte ve istemektedir. Türkiye Barolar Birliği ve barolarımızın ‘zorunlu müdafi’ ve ‘mağdur haklarının korunması’ konularında hiçbir çekinceleri bulunmamaktadır. Aslında bunların daha geniş biçimde uygulanmasını istemektedirler” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.