Dolar 32,3363
Euro 35,1725
Altın 2.241,49
BİST 8.729,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

21 Kadın Süt Sığırı Yetiştiricisi Belgesi aldı

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İşkur ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde Süt Sığırı Yetiştiricisi kursu düzenlendi..

21 Kadın Süt Sığırı Yetiştiricisi Belgesi aldı
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ocak 2018 00:35

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İşkur ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde Süt Sığırı Yetiştiricisi kursu düzenlendi. İncesu Köyünde düzenlenen kursu başarı ile tamamlayan 21 kadın kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sertifika dağıtım törenine katılan Aksaray Valisi Aykut Pekmez yaptığı konuşmasında; kadınların üretim ve istihdama katılması yönündeki yapılan çalışmaların önemini belirtti.

Gıda üretimine dikkat çeken Vali Pekmez; “Nüfusumuz artıyor ama çiftçimiz azalıyor, tarım ürünleri üretimimiz azalıyor. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda gıda yeterliliği noktasında dünya büyük sıkıntı çekecek. O nedenle gıdamızı üretirken kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmamız gerekiyor.” dedi.

-Üretimi daha verimli hale getirmek için eğitim programları devam edecek

Aksaray’ın hayvancılıkta önemli bir yerde bulunduğunu ifade eden Vali Pekmez; özelikle süt üretiminde yıllık 360 bin ton civarı üretimle Türkiye genelinde Aksaray’ın 12. Sırada olduğunu belirtti. Mevcut potansiyeli daha da arttırmak, süt üretimini daha verimli hale getirmek için düzenlenen eğitim programlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Pekmez; kadınların bu konuya gösterdiği ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından “Süt Sığırı Yetiştiricisi” Kursuna katılan kadın kursiyerlere sertifikaları Vali Aykut Pekmez, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Arı ve diğer davetliler tarafından verildi.

Köy muhtarı Hasan Uygur ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Pekmez İncesu Köyünün sorunları hakkında bilgi aldı. Vatandaşlar daha önce birçok trafik kazasının yaşandığı E-90 karayolundan İncesu, Armutlu Köyü yol ayrımında yapılan düzenleme nedeniyle Vali Aykut Pekmez’e teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.