Dolar 32,5523
Euro 34,8893
Altın 2.430,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 27°C

24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları

Aksaray’da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları..

24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları
Aksaray Anadolu AŞ
23 Kasım 2016 15:44

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI HALUK ŞAHİN YAZGI

“Öğretmenler toplumları yönlendiren, geleceğe hazırlayan bir değer ve kaynaktır” diyen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak şunları söyledi.

“Şüphesiz ki milletleri yücelten, onları diğer milletlerden üstün hale getiren en önemli faktör eğitimdir. Bilimde, sanatta, kültürde ve ekonomide gelişmiş, ilerleyen toplumlar hep eğitim sorunlarını çözmüş olanlardır. Bir milletin kalkınması, toplumun eğitim düzeyiyle orantılı olarak gerçekleşir. Bu nedenle her toplum eğitimine önem vermek zorundadır.

Öğretmen, toplumu yönlendiren, geleceğe hazırlayan kaynaktır. Kalkınmada ve gelişmede en büyük pay öğretmenlerimizindir. Öğretmenlik çok yüce bir meslek olduğu için, Mustafa Kemal Atatürk’ de kara tahta başına geçerek öğretmenlik yapmıştır.

Öğretmenler Gününde sevgili öğretmenlerimize duyduğumuz sevgi, saygı ve minnetin sembolü olarak onları kutlamak, bir buket çiçekle gönüllerini almak güzel bir davranıştır. Her toplumda ve her dönemde öğretmenler topluma ışık saçan, onları yönlendiren ve bilgi sunan bir pınar olmuştur. Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en faydalı değerleridir..

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimize de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI ABDULKADİR KARATAY

“Hiçbir zorluktan kaçınmayan öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum”

Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı..

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay mesajında, “Ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerlediği, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete her alanda büyük başarılara imza attığımız bu dönemde en büyük emek, yurdumuzun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerimize aittir. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılarken ülkemizin önünde ki 2023 ve 2071 hedeflerine ülkemizi taşıyacak çocuklarımızı emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. YUSUF ŞAHİN

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı.

Kişilerin ilk izlenimlerini ve hayata bakışlarını etkileyen en önemli insanların öğretmenler olduğuna dikkat çeken Rektör Şahin, nesli yetiştirmek gibi önemli bir görevi olan öğretmenlerin, yarınların inşasının en önemli gücü olduğunu söyledi. Başarılı bir eğitim hayatının medeniyetlerin istikbali ile doğrudan ilgili olduğuna temas eden Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Öğretmenlerimiz, kendilerine emanet edilen öğrencileri, günün şartlarına uygun şekilde, her türlü bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamaktadır. Onların verdikleri ilk bilgiler, paylaşımlar ve öğretiler, önce kişilerin ve daha sonra da toplumun istikbalini yönlendirmektedir. Bu nedenle, yarınların şekillenmesindeki en önemli aktör hiç şüphesiz öğretmenlerdir” dedi. Toplumun, öğretmenlere her zaman gereken kıymeti ve hürmeti gösterdiğini kaydeden Şahin, gelecek yılların öğretmenlerin sorunlarının en aza indiği, hayat standartlarının daha da yükseldiği yıllar olması temennisinde bulundu.

ASÜ Rektörü, kutlama mesajını, “Bugünlere gelmemize vesile olan öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” şeklinde tamamladı.

AKSARAY TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI HAMİT ÖZKÖK

Aksaray Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Öğretmenlerimiz, geleceğimizin olduğu kadar, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır” dedi.

Eğitim ordusu güçlü olmayan bir milletin, uygarlık yolunda ilerlemesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Özkök mesajında şunları kaydetti; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, öğretmenler toplumun en özverili ve saygıdeğer öğeleridir. Eğitim ordusu güçlü olmayan bir milletin, diğer alanlarda kalıcı başarılar kazanması, uygarlık yolunda ilerlemesi mümkün değildir .Geleceğimizin ve uygarlığımızın gerçek mimarı, öğretmenlerimizdir. Çocuklarımıza iyiyi, doğruyu, güzeli öğreten, sosyalleşme sürecindeki en önemli yol gösterici olan öğretmenlerimiz, geleceğimizin olduğu kadar, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır. Özkök “Eğitimin Pahalı Olduğunu Düşünüyorsanız, Cehaletin Bedelini Hesaplayamazsınız” diyerek “En büyük yatırımın, insana ve eğitime yapılan yatırım olduğu unutulmamalıdır. Eğitim dünyasına yapılacak hiçbir yatırım karşılıksız kalmayacaktır. Aksaray Ticaret Borsası, eğitime katkı sağlamaya bundan önce olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü’nü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

EĞİTİM-BİR-SEN AKSARAY ŞUBESİ

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğinin sorunlarının ortaya konulduğu, çözüm önerilerinin yoğun olarak tartışıldığı, itibarının artırılması için en güçlü vurguların yapıldığı, öğretmenler arasındaki meslekî dayanışmanın en üst düzeyde gerçekleştirildiği, öğretmenlerle öğrenciler arasında öğretmenliğin önemini ve değerini açığa çıkararak duygusal atmosferlerin yaşandığı bir gündür.

Ancak Türkiye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak tahsis edilen gün, 12 Eylül askeri darbesinin ardından, darbe yönetiminin kararıyla kutlanmaya başlamıştır. Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, yapmak istedikleri mühendisliğe öğretmenleri de ortak etmek için merasimleri ve kutlamalarıyla sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler Günü, millet iradesini hiçe sayanların lütfuyla ‘öğretmenlere de bir gün olsun’ denilerek ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır. Darbecilerin yeri milletin vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamamıştır.

24 Kasım Öğretmenler Günü, mevcut haliyle, bin yıllık geçmişi yok sayan ve el yordamıyla kazılmış yüzeysel temeller üzerine bina edilmek istenen köksüz, ruhsuz anlayışın bir tezahürüdür. Öğretmenler Günü, öncelikle karşılığını medeniyet değerlerimizin derinliklerinde bulan bir temel üzerinde yeniden inşa edilmeli, darbelerin, darbecilerin, antidemokratik süreçlerin ve endoktrinasyon uygulamasının bir karşılığı olmaktan çıkarılmalıdır.

Eğitim ve öğretim, milletin varlığı ve geleceği için hayati önemdedir. Eğitimin yapı taşı, merkezi, taşıyıcı unsuru ise öğretmendir. Öğretmenler, uzun bir süreçte edindikleri maddi manevî bilgi ve becerileri canlı tutmanın yanında sonraki nesillere aktarmada da tarihi rol üstlenirler. Öğretmenlik, toplumun nesnel ihtiyaçlarının yanı sıra, maneviyatını inşa ve ihya etmeleri sebebiyle medeniyetimizde önemli bir yere sahip olmuş, milletimiz nezdinde kutsal bir meslek addedilmiştir.

Biz öğretmenlerimize sadece bilgiyi değil, o bilgiyle canlanıp yeşerecek en saf, en temiz çocuk dimağlarımızı; aklımızı, kalbimizi de emanet etmekteyiz. Sesimizi, sözümüzü, yönümüzü onlarda ve onlarla buluruz.

Ömür boyu bitmeyen, bitmeyecek bir faaliyet olarak bilgilenmenin önemini en iyi kavrayanlar öğretmenlerimiz olmuştur/olmalıdır. Öğretmenlerimiz, yüksek idealleri ve milli mefkûreleri sadece canlı tutmaz, ayrıca hayatın her anında örnek alınması gereken ahlâkî sorumluluklarıyla da asil duygu ve davranışların öncüsü olma rolünü üstlenirler. Bilginin sosyal, kültürel, teknolojik, ekonomik tüm alanlardaki gelişmeleri doğrudan etkilediği dünyamızda, topyekûn kalkınma idealimiz, öğretmenlerimizin sorumluluğuyla aynı oranda saygınlığını da artıracak mahiyette olmalıdır.

Bu inceliği unuttuğumuz veya ihmal ettiğimiz ölçekte hayatın rengi solmakta, millet olarak geleceğimiz yara almaktadır. Bilinmelidir ki, ilim ve irfan geleneğimiz içinde muallim olarak anıldığı dönemlerden beri öğretmenlik, formel düzenlemelere, resmi ifadelere gerek kalmadan kendiliğinden değer bulmuş, değer görmüştür.

Ne var ki, yüzyıllık siyasal iniş çıkışların toz dumanı içinde bu onurlu meslek erozyona uğramış, öğretmenlerimiz hak ettiği değeri göremez olmuştur. İlim ve irfan kriterlerinin doğasını zorlayarak ideolojik yaklaşan anlayışlar, öğretmenliği toplum mühendisliklerinin aleti ve aracı olarak kullanmıştır. 24 Kasım Öğretmenler Günü de dâhil, çoğu darbe ürünü düzenlemeler, öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermek yerine ideolojik emeller için kullanılmasına neden olmuştur.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.