Dolar 32,3369
Euro 35,1195
Altın 2.238,84
BİST 8.770,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü

26 Ekim Dünya Hasta Hakları günü nedeniyle, Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Cengizhan Kılıçaslan bir açıklama yaptı..

26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü
Aksaray Anadolu AŞ
26 Ekim 2016 00:49

Başhekim Kılıçaslan “Aksaray Devlet Hastanesi olarak, hastanenin kurumsal yapısı gereği hasta haklarına önem veren bir yapıya sahibiz” dedi.

“Hastalarımız, BİMER, SABİM ve Hastanemiz A Blok poliklinik katında bulunan Hasta Hakları Birimize ulaşarak görüş, öneri, istek ve şikayetlerini bildirebilmektedirler. Aksaray Devlet Hastanesi olarak yılın ilk 10 ayında, 2 milyon 308 bin hastaya sağlık hizmeti vermişiz. Hasta yoğunluğuna göre hasta ve yakınlarının şikayet sayısı 484’dür. Poliklinik sayısına oranlandığında binde 2’dir. Bu oran Türkiye ortalamasının çok çok altında olan bir şikayet oranıdır” dedi.

26 Ekim Dünya Hasta Hakları günü nedeniyle Aksaray Devlet Hastanesi Hasta Birimi Sorumlusu İdris Eren’de yaptığı bilgilendirme açıklamasında, “Aksaray Devlet Hastanesi Hasta Hakları biriminin 2005 yılında kurulduğunu, birimde, hasta ve hasta yakınının memuniyet ve şikayetleri değerlendirildiğini söyledi.

Hastalarının haklarını bildiklerini söyleyen Hasta Hakları Birim Sorumlusu Eren;

” Hastalarımız, Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Hattı (SABİM), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Hasta Haklarına bizzat başvurarak, öneri, dilek, istek ve şikayetlerini bildirebiliyorlar. Yapılan şikayetler , aylık olarak İl Sağlık Müdürlüğünde, Sağlık Müdür Yardımcısı başkanlığında, Tüketici Hakları Derneği Temsilcisi, Sendika Temsilcisi, Kurum Temsilcisinden oluşan Hasta Hakları Kurulu tarafından değerlendirilmektedir. Şikayetler genelde hasta ve sağlık çalışanının iletişimsizlik, saygınlık görememe, sağlık hizmetinden gereği kadar faydalanamama ve bilgilendirememe üzerine yapılmaktadır. Son günlerde TV yayınlanan kamu spotları sonrasıda, ev hanımlarının daha fazla haklarını aradıkları görülmektedir.” dedi.

HASTALARIN HAKLARININ ANA BAŞLIKLARI

ADH hasta Hakları Sorumlusu İdris Eren, hasta ve hasta yakınlarının haklarının da ana başlıklarını şu şekilde aktardı.

Hizmetten faydalanma hakkı,

Ziyaretçi ve Refakatcı bulundurma hakkı,

Tedaviyi reddetme hakkı,

Saygı ve itibar görme hakkı,

Bilgi edinme hakkı ve mahremiyet hakkı,

Sosyal ve Psikolojik Destek alma hakkı,

Dini hizmetlerden faydalanma hakkı,

Tıbbi özen gösterilmesi hakkı,

Güvenliğin sağlanması hakkı,

Sağlık eğitim hakkı gibi haklarının bulunduğunu anlattı.

Hasta Hakları Birim Sorumlusu İdris Eren, Hastaların haklarını hatırlatan tabelaların her blokta hastaların görebilecekleri noktalarda bulunduğunu söyledi.

Hasta ve hasta yakınlarının da sorumluluklarının olduğunu söyleyen Eren,

Hasta mevcut şikayetlerini, geçirdiği hastalıkları, hastaneye yatırılıp yarılmadığını, uygulanan tedavi ile kullandığı ilaçları ve sağlığı ile ilgili konularda doğru ve tam bilgi vermekle sorumludur. Tüm sağlık ekibine verdiği her türlü bilginin doğruluğundan hasta sorumludur ve hasta tarafından verilen eksik yada yanlış bililendirmeden doğan tıbbi ya da hukuki sorumluluk hastaya aittir.

HASTA HAKLARI GÜNÜ NEDENİYLE BROŞUR DAĞITILDI

26 Ekim Dünya Hasta Hakları günü nedeniyle, Aksaray Devlet Hastanesinde yatmakta olan hasta ve hasta yakınlarına Hasta Haklarını anlatan bilgilendirme amaçlı broşür dağıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.