Dolar 32,4238
Euro 34,4423
Altın 2.488,20
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 21°C
Cts 20°C

34. Vakıflar Haftası

34. Vakıflar Haftası kutlamaları kapsamında Vakıflar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç beraberinde Aksaray’da faaliyet gösteren vakıf temsilcilerinden oluşan heyetle Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

34. Vakıflar Haftası
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2017 01:14

34. Vakıflar Haftası kutlamaları kapsamında Vakıflar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç beraberinde Aksaray’da faaliyet gösteren vakıf temsilcilerinden oluşan heyetle Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti. Vali Pekmez; vakıfların nesilden nesile aktarılan bir kültür olduğunu belirterek son yıllarda bu kültürün önemli bir gelişim gösterdiğini, vakıfların çok önemli hizmetlerde bulunduğunu belirtti.

Vakıflar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç ile beraberinde Aksaray’da faaliyet gösteren Davet Vakfı, Uhuvvet Vakfı, Somuncu Baba İlim ve Kültür Vakfı, Aksaray Hayır İşleri Vakfı ve Eğitim-Kültür Vakfı temsilcilerini Valilik Makamında kabul ederek Vakıflar ve hafta nedeniyle yapılacak etkinlikler hakkında bilgi alan Vali Pekmez; ‘Vakıf kültürü ecdadımızın önemli bir geleneği, yardımlaşmada kurumsallaşan bir yapı. Dini ve geleneksel yapının birleştiği önemli bir yapı. Bu kültür nesilden nesile aktarılıyor. Son yıllarda da bu alanda önemli gelişmeler göstererek bu kültür canlandı.’dedi.

Vakfılar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç ve beraberindeki heyet ile bir süre görüşerek vakıfların yürüttüğü hizmetlerle ilgili bilgi alan Vali Pekmez ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek misafirlerine teşekkür etti.

Vakıflar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç’te yaptığı konuşmasında Vakıf Haftaları kutlamalarında yeni kurulan vakıfların kendilerini tanıtma imkânı bulduğunu söyledi. 2017 yılı Vakıflar Haftasının ‘Vakıf Medeniyeti Kudüs’ temalı olduğunu belirten Genç; Ecdadın her alanda vakıf kurumunu oluşturduğunu söyledi. Genç; ‘Bize emanet olarak bırakılan bu kurumlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan alanlarda yeni vakıflar kuruluyor’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.