Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

375 milyon liralık dev yatırım için çalışmalar başladı

Aksaray’da belediye tarihinin en önemli ve en büyük projesi olan 375 milyon lira değerindeki Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor..

375 milyon liralık dev yatırım için çalışmalar başladı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Eylül 2017 20:27

Aksaray’da belediye tarihinin en önemli ve en büyük projesi olan 375 milyon lira değerindeki Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor..

Aksaray Belediyesi ve TOKİ İş birliği ile yapılması planlanan Sanayi projesi ile ilgili ön protokol anlaşması, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan arasında imzalanmıştı.

OSB ile Aksaray Üniversitesi arasında 3 milyon metrekare alan üzerine yapılması hedeflenen Sanayi Projesi ile ilgi önemli adımlar atılıyor ve çok önemli gelişmeler yaşanıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Sanayi Projesinin yapılacağı alanda yol açma ve zemin düzenleme çalışmalarını başlattı. Belediyeye ait iş makinaları ve ekipler yeni sanayinin yapılacağı dev alanda çalışmalara başladılar.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Madeni Sanatkârlar Ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak ve Ağaç işleri Odası Başkanı Mesut Konuk ile birlikte yeni sanayinin yapılacağı alana giderek temel atma töreni öncesinde zemin ıslah çalışmalarını bizzat yerinde incelediler.

MİLLETVEKİLLERİMİZE VE ODA BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yaptığı açıklamada sanayi projesi ile ilgili zemin ıslah çalışmalarının başlatıldığını müjdeleyerek şunları söyledi “ Sanayi projesi bizim göreve geldiğimiz andan itibaren bir hayalimizdi. Gerçekleştirmek için çalışma yaptığımız bir projeydi. Ben buradan sayın vekillerimize özellikle Mustafa vekilime teşekkür ediyorum. Cengiz vekilim, İlknur hanım hep birlikte bu projeye inandık. Bu projenin hayata geçirilmesi için bütün gayretlerimizi gösterdik. Tabi bu tek başımıza olmuyor. Projenin içinde değerli oda başkanlarım da var. Onlarla beraber de bu işin başından sonuna kadar çalışmalarımız devam etti. Ticaret Odası Başkanımız, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

3 MİLYON METREKARE ALAN ÜZERİNE 2000’E YAKIN DÜKKÂN YAPILACAK

Yeni sanayi projesinde yaklaşık 2000 adet dükkân yapılacağını ve bunun esnafların isteklerine göre projelendirildiğini özellikle vurgulayan Başkan Yazgı “Sanayi projemiz şimdi şuan da hangi aşamada onun bilgisini vermek istiyorum. Esnaflarımıza bundan tam 2 sene önce projelerimizi anlattığımızda onların bizlerden bazı talepleri oldu. Özellikle mimari projede bize yerleşim konusunda farklı fikirler sundular ve bizler bu fikirler doğrultusun da onların isteğine göre arzu ettikleri projeye göre yeniden baştan aldık. Tabiri caizse ilk sunduğumuz projeyi değiştirerek yeniden sıfırdan proje yapmaya başladık. İster istemez 3 milyon metre karelik bir alanda ve 2000 e yakın dükkânla böyle bir çalışmanın içine girdiğimiz için. Belli bir vakti aldı. Şuan itibari ile mimarisi statiği elektriği ve makinası bitmiş durumda. Sadece alt yapısı ile ilgili yeni eklemelerimiz var. Bu eklemelerde muhtemelen bu hafta sonu tamamlanıyor ve öbür haftada İstanbul’daki TOKİ de proje dairesi orada onaylandıktan sonra hemen TOKİ başkanımıza geçecek projeler ve onlar da ihale sürecini başlatacaklar. Daha önceki zamanda TOKİ başkanımızla yaptığımız görüşmelerde projeler biter bitmez hemen onaylayacağını ve ihale sürecine geçeceğini anlatmıştı. Onunda ifadesine aldıktan sonra biz zaten başkanlarımıza bunun bilgisini verdik.” ifadelerini kullandı.

GECİKME, ESNAFLARIN EKSTRA TALEPLERİNİN PROJEYE YANSIMASINDAN KAYNAKLANDI

Sanayi projesinin gecikmesinin esnafların yeni taleplerinden kaynaklandığının altını çizen Başkan Yazgı “Bir kere daha burada bunun altını net bir şekilde çiziyorum. Bu bizim için çok önemli bir proje, çok değerli bir proje. Esnaflarımızı rahatlatacak ve güzelleştirecek bir proje. Gecikme sadece esnaflarımızın bizden ekstra taleplerinin projeye yansımasından kaynaklanan bir şey oldu. Aksi takdirde yerimiz burası Üniversite ile organize sanayi arasındaki bu bölge tamamen bu projenin hayata kavuşturulacağı gerçekleştirileceği bir alandır” şeklinde konuştu.

BİRİLERİ ÇIKIP KAFA KARIŞTIRMAK İSTERSE ONLARA İNANMAYIN BİRİNCİ AĞIZ BEN VE BELEDİYEMİZDİR

Sanayi projesi ile ilgili bazı çevrelerin kafa karıştırmak istediğini ancak bunda başarılı olamadıklarını vurgulayan Başkan Yazgı “Esnaflarımızdan şunu istiyorum birileri kafalarını karıştırıp farklı farklı şeyler söyleyebilirler. Onlara kesinlikle inanmasınlar. Burada birinci ağız belediyemizdir. Belediye başkanı olarak benim yine vekillerimiz var. Onlarda bu projeye sonuna kadar destekler ve sonuna kadar bu işin olması için bizlerle beraber oldular. Dediğim gibi inşallah

projelerimiz onaylandığı andan itibaren ihale sürecine geçtiğinde yine vekillerimiz ve oda başkanlarımız ile beraber TOKİ başkanımıza giderek onun yanında da bu işin biran önce başlaması için rica da bulunacağız. Onların bize aktardığına göre bu sene içerisinde ihalelerini bitirip ilk temelimizin atılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN ESNAFLARIMIZA SABIRLI OLMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Sanayi projesi ile ilgili belediye ekiplerinin yoğun şekilde çalıştığını belirten Başkan Yazgı;

“Peki, şuan da bizim ekiplerimiz ne yapıyor? Biz TOKİ ile yaptığımız görüşmede ana yolların ve ara yolların açılması ile ilgili bizden talepte bulunmuşlardı. Bu bölgenin ana yolu yani hem Aksaray’dan gelen yol Hem de E-90’a birleşen yolun ana güzergahı ve yine ara yolların açılması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Ekipmanlarımız burada. Bunlarda çok büyük bir gayret ve yoğunluk içerisinde çalışmalar devam ediyor. TOKİ sürecinde yani ihalesi bitip de buraya firmamız gelene kadarda biz burada bize ait kısımları toparlayacağız. Bu nedenden dolayı biz buradayız ve bütün esnaflarımıza sabırlarından dolayı teşekkür ediyoruz ”dedi.

ESNAFLARIMIZ KİRA ÖDER GİBİ ÖDEYECEKLER

Başkan Yazgı, esnafların kira öder gibi ödeme yaparak mal sahibi olacaklarını ifade ederek “Sizlerde biliyorsunuz senenin başında 10 Şubat’a kadar dükkân taleplerini almıştık. Onlar paralarını yatırmışlardı. Bu saatten sonra ihale sonuçlandıktan ve TOKİ ihaleleri açtıktan sonra firmalar katılır. Bu firmalardan en uygun teklifi veren en düşük teklifi veren firma bu ihaleyi alır. Dolayısı ile bizim oradaki beklentimiz inşallah fiyatlarında uygun bir hale gelmesi. O uygun hale geldikten sonra esnaflarımız kira öder gibi ödeyecekler” dedi.

TOKİ TÜRKİYE’DE İLK DEFA BÖYLE BÜYÜK ÇAPLI BİR PROJEYİ SADECE AKSARAY’DA YAPACAK

TOKİ’nin bu kadar büyük çaplı bir projeyi Türkiye’de sadece Aksaray’da yapacağının önemine vurgu yapan Başkan Yazgı “Şunu da söylemek istiyorum. TOKİ başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmede bunu özellikle söyledi diğer illerden de böyle talepler oluyormuş süre ile ilgili farklı talepler alıyormuş fakat TOKİ şuanda böyle bir şeye girmiyor. Bu kadar büyük çaplı Türkiye’de yaptığı ilk proje. Bu kadar büyük bir projeyi gerçekleştiriyor. Bundan sonra böyle taleplerde şuanda almıyor. Burayı biran önce bitirip te bize teslim etmek istiyor. Tahminim de 1,5-2 sene içerisinde inşallah tamamlayıp bize sunacaklar” dedi.

MİLLETVEKİLİ SERDENGEÇTİ “KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN BU PROJE GERÇEKLEŞECEK”

Ak Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise Yeni Sanayi Projesinin kendileri için bir namus meselesi olduğunu belirterek “Öncelikle şundan emin olsunlar bu sanayi sitesi projesi devam ediyor. Asla bir aksaklık yok. Bu proje bizim bütün siyasilerimizin ve belediye başkanımızın üzerinde önemle durduğu büyük bir projedir. Artık bu bizim namusumuz ve şerefimiz olmuştur. Allah izin verirse bu proje tamamlanacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Şimdi tabi bu büyük projelerde birçok beklenmedik olaylar oluyor. Gecikme de birazcık bundan kaynaklanıyor. En son esnaflarımızın istedikleri değişikliklerden dolayı projelerin yeniden yazılması onaylanması sürecinden dolayı biraz aksama oldu. Ama geç olsun güç olmasın. Her şey gönüllerince olsun istedik. Yani gönüllerince istedikleri şekilde projeler yerinde ve zamanında olsun inşallah 45 -50 gün içerisinde TOKİ buraya gelecek. Gelmeden önce belediyemiz yollarını açıyor. Onların çalışacakları alanları gösteriyor. İnşallah ihalesi TOKİ bunu bir inşaat firmasına ihale edecek ve gelip burayı yapacak. Bu ihalede eğer daha düşük bir fiyat verirlerse de inşallah esnaflarımıza yansıyacak. Daha düşük maliyette onlara teslim edeceğiz” dedi.

PROJEYE ÇOK EMEK VERİLDİ

Serdengeçti” Bizim bütün amacımız bu sitenin hem yemyeşil, rahatlıkla insanların gurur duyabileceği bir site haline dönüştürmesi, bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz. Kimsenin endişesi olmasın. Bu site yapılacak Bu sanayi sitemiz taşınacak Bunun bir açıklamasını kamuoyu ısrarla beklediği için bizde yerine geldik gördük ve bu açıklamayı yapıyoruz. Oda başkanlarımızı da bu konu da şahit ediyoruz.. Belediyemiz projenin alt yapılarını yapıyor. Bu proje için çok uğraştık. TOKİ ilk defa böyle bir proje yapıyor. ilk defa bu kadar uzun vadeli sanayi sitesi yapıp bunun satışını gerçekleştiriyor. Bu da bizim gayretimiz ve Aksaray için önemli onları anlatmamızdan dolayı oldu” dedi.

BİZ HER ZAMAN SANAYİ ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Serdengeçti açıklamasının devamında “Biz her zaman sanayi sitesi esnafımızın yanındayız. Onlarla gurur duyuyoruz. Aksaray’ımızın medarı iftiharları herkes sanatkâr. İnşallah onların gönlünce yaşayabilecekleri çalışabilecekleri rızıklarını temin edecekleri bir site olacak. Bundan emin olsunlar biz her zaman onların yanında olacağız. Bütün Ak parti siyasileri ve belediye başkanımız bu projenin arkasındadır. Asla bir gecikme ve aksama olmayacaktır. Oda başkanımıza ve belediye başkanımıza üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Oda bakanlarımızda buraya kadar geldiler yerinde görüyorlar kendileri sanayi esnaflarına üyelerine bu olayı anlatabilirler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Şuanda belediyemizin yaptığı çalışmaları yerinde inceliyoruz. Allah tamamına erdirsin. Allah kolaylaştırsın inşallah bol ve bereketli rızıklarını kazanacakları yerlerini Aksaray esnafımıza nasip etsin” ifadelerini kullandı.

ÜÇKULAK “ BAŞKANIMIZ VE VEKİLLERİMİZ BU PROJEYE ÖN AYAK OLDULAR

Aksaray Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak ise yaptığı açıklamada sanayi esnafı için huzurlu bir ortamın hazırlandığını ifade ederek “ Sayın belediye başkanım kıymetli vekilim ve siyasiler projenin tamamıyla başından beri ön ayak oldular. Tabiri caizse bu projeye başlandı. Bu gayretlerinden dolayı yollarımız açılmaya başlanıldı. İnşallah esnafımızın rızıklarını rahat huzurlu temiz bir ortamda çalışmaları için burası hazırlanılıyor. Projede plan değişikliğinden dolayı ön sahaların uzamasından dolayı ufak tefek gecikmeler oldu. Ama Sayın belediye başkanımın ve vekilimizin açıklamalarında 45 gün bir ay içerisinde inşallah TOKİ’ye teslim edilecek. Yollar açıldıktan sonra ve hızlı bir şekilde 2 yıl içerisinde teslimiyetine gayret ediliyor. Bütün esnaf kardeşlerime ve Aksaray halkına hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

KONUK “ BU AÇIKLAMALARLA ORTAYA ATILAN SPEKÜLASYONLAR SONA ERMİŞ OLACAKTIR”

Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk açıklamasında ise işe başlamanın işi bitirmenin yarısı olduğunu ifade ederek “Bundan 6 – 7 ay önce yaptığımız çalışmanın karşılığını başlamakla yani bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır. Yani burada yerinde gördük. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yapılan bu açıklamalarla ile beraber sanayide ki olan spekülasyonlar son bulacaktır. Yani bu açıklama, bu görüntü ve çalışmanın bu şekilde yerinde incelenmiş olmasının bir sürü soruya cevap vereceğini ümit ediyorum. Biran önce yapılacağına da inanıyoruz. Başkanımızın açıkladığı

gibi 2019 yılı içerisinde inşallah projenin tamamlanacağına inanıyoruz. Bizlerde sanayicimizle gerekli çalışmalarımızı yaptık. Ciddi şekilde görüşmelerini yaptık. İnşallah bunların emeğini hep beraber Aksaray’ımıza sanayi yapmak suretiyle kazandırırız diye ümit ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.