Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

3’üncü Yöresel Aksaray Yemek Yarışması yapıldı

41. Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde Aksaray Valiliği koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 3. Aksaray Yöresel Yemek Yarışması 20 Nisan 2017 tarihinde Aksaray Kültürevi Bahçesinde gerçekleştirildi.

3’üncü Yöresel Aksaray Yemek Yarışması yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
20 Nisan 2017 21:02

41. Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde Aksaray Valiliği koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 3. Aksaray Yöresel Yemek Yarışması 20 Nisan 2017 tarihinde Aksaray Kültürevi Bahçesinde gerçekleştirildi.

Programa Vali Yardımcısı Haluk Sezen, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Güzelyurt Kaymakamı Mehmet Göze, İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Belediye Başkan Yardımcıları Güven Kemerkaya ve Serdar Baydar, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Kurum Müdürleri ile beraber çok sayıda davetli katıldı.

İlimiz merkez köy kasaba ve ilçelerinden toplam 44 yarışmacının 61 farklı yöresel yemek ve tatlı ile katıldığı yarışma, 2 kategoride gerçekleştirildi. Yöresel yemekler kategorisinde “Aksaray Tava” ile Hamza Sarı birinci, “Arabaşı Çorbası” ile Hatice Özkaraca ikinci, “Su Böreği” ile Nasibe Eşmekaya üçüncü, “Kaymakam Böreği” ile Meliha Caymaz dördüncü ve “Tandır Böreği” ile Durdane Dişikitli beşinci oldu. Dereceye girenlerin ödüllerini Vali Yardımcısı Haluk Sezen verdi.

Yöresel tatlılar kategorisinde ise “İğdeli Fincan” tatlısıyla Esra Çelebi birinci, “Kalburabastı” tatlısıyla Miyase Ertürk ikinci, “Sini” tatlısı ile Habibe Katman üçüncü, “Oklava Baklavası” ile Neriman Koçak dördüncü ve “Un Helvası” ile Bahriye Bakım beşinci oldu. Yöresel tatlılar kategorisinde dereceye giren yarışmacıların ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın verdi.

Yarışmada görev alan jürilere ise plaketleri Aksaray Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül tarafından verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm yarışmacılara Katılım Belgesi ile beraber Gelveri Güvec’i hediye edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Turizm Haftası kapsamında bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Yöresel Aksaray Yemekleri Yarışmasının İlimizin mutfak kültürünün ortaya çıkarılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde önemli katkılar sağladığını, kültürel zenginliklerimizin yaşatılması ve kayıt altına alınmasının önemli bir husus olduğunu belirtti. Doğan, yaklaşık 3 yıldır İlimiz merkez ve köyleri ile ilçelerimizde yapılan alan araştırmaları ve yemek yarışmalarında elde edilen veriler çerçevesinde Yöresel Aksaray Yemekleri Kitabının hazırlandığını ve bu kitabın zengin bir içeriğe sahip olacağını vurguladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Valiliğimiz himayesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yöresel Yemek Yarışmasına vatandaşlarımızın ilgisinin oldukça yoğun olduğunu ve birbirinden güzel yemek ve tatlıların seçiminde jürinin oldukça zorlandığını ifade etti. Doğan bu vesileyle yarışmaya iştirak eden tüm yarışmacılara ve katılımcılara teşekkür ettiklerini belirterek, yarışmanın organizasyonunda kendilerine destek sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara da şükranlarını ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde planlanan etkinliklerin sonraki günlerde de devam edeceğini, 21 Nisan 2017 Cuma günü saat 14.00’de Aksaray Kültür Merkezinde “Dağlama Sanatı Resim Sergisi” açılışı ve 22 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 11.00’de Ihlara Kasabasında gerçekleştirilecek Ihlara Vadisi yürüyüşüyle 41.Turizm Haftası kutlamalarının tamamlanacağını söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.