Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

42’nci Felsefe Toplantısı’nda Siber Suçlar anlatıldı

Avukat İbrahim Toklucu, 21’inci yüzyılın en büyük suçlarından birinin “Bilişim Suçları/Siber Suçlar” olduğunu söyledi ve Türkiye dâhil bazı ülkelerin, bu suçlarla mücadele kapsamında çeşitli sözleşmeler imzaladığını belirtti..

42’nci Felsefe Toplantısı’nda Siber Suçlar anlatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mayıs 2016 16:33

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından her hafta düzenlenen “Felsefe Toplantıları”nın 42’incisi gerçekleştirildi. Avukat İbrahim Toklucu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta “Bilişim Suçları ve Türk Ceza Kanunu’nun Bilişimle İlgili Maddeleri” konusunda bilgiler aktarıldı.

İnternet ortamının, sosyal medyanın, androit yazılımlı cihazların geniş bir kesim tarafından kullanıldığını anımsatan Avukat Toklucu, bilişim suçlarının 21’inci yüzyılın en büyük suç kanalı olarak gösterildiğini belirtti.

Kriminoloji denilen suç biriminin, bugün kendisini bilişim suçları olarak gösterdiğinden söz eden Toklucu, “Toplumun teknolojik olarak gelişmişliğini gösteren suç tipleri fiziğe dayalı değil, beyine dayalı suçlardır. Fiziğe dayalı suçlar ilkel toplumlarda daha fazla görülmekle birlikte, insanın fiziğinin fazla yorulmadığı, beynin çalıştığı suçlar bilişim suçları, yani siber suçlardır. Siber suçlar hızla yayılmaktadır ve Emniyet Müdürlüğü’nde “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü” kapsamında “Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü” birimleri kurulmuştur” dedi.

Dünyanın pek çok ülkesinde “Siber Suçlarla Mücadele Sözleşmesi” imzalandığına dikkat çeken İbrahim Toklucu, “Türkiye de, 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayısı yasayla, dünyada siber suçlarla mücadele eden ülkelerden birisi olmuştur. 243 ve devam maddeler kapsamında siber suçlar, birden fazla kapsama alanına yayılmıştır. 243’üncü madde kapsamında en sade suç “Bilişim Sistemine Girme” olarak nitelendirilmektedir. Her ne şekilde olursa olsun, izinsiz olarak kişiye veya ticari bir firmaya ait bilgilere erişmek suçtur. Bu suç aynı zamanda özel hayatın gizliliğini de ihlal etmektedir” dedi.

Yapılan sunumun ardından Avukat İbrahim Toklucu, akademisyen ve öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.