Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

44 çiftçiye 569 bin 420 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtıldı

Aksaray’da 302 dekar alanda yetiştirilmek üzere 44 çiftçiye 569 bin 420 adet çeşitli türlerde sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapıldı..

44 çiftçiye 569 bin 420 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtıldı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2017 01:16

Aksaray’da 302 dekar alanda yetiştirilmek üzere 44 çiftçiye 569 bin 420 adet çeşitli türlerde sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fide dağıtım törenine Vali Aykut Pekmez, Ziraat Odası Başkanı Emine Koçak, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve hak sahibi çiftçiler katıldı.

Aksaray İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun yaptığı konuşmasında İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak 2 dekar olması şartıyla çiftçilere her yıl sertifikalı sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aksaray Tarım Strateji Planı doğrultusunda sebze ve meyveciliğin geliştirilmesi için bir dizi tedbirlerin alınarak plan doğrultusunda yapılacak projelerin belirlendiğini vurgulayan Zabun; hedeflenen projeleri gerçekleştirmek; Aksaray’da örtü altı yetiştiriciliği geliştirmek için sertifikalı sebze fidesi ve meyve fidanları dağıtmaya devam ettiklerini bildirdi.

Toplamda 44 çiftçiye 302 dekar alanda yetiştirilmek üzere 569 bin 420 adet çeşitli türlerde sebze fidesi dağıtımı yapacaklarını ifade eden Zabun; dağıtılan fideler için yüzde 50 çiftçi katkısı alındığını il genelinde yüzde 2,5 olan sebze yetiştiriciliği oranının daha yükseğe çekmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından hak sahibi çiftçilere sebze fidelerinin dağıtımı Vali Aykut Pekmez ile beraberindeki heyet tarafından dağıtıldı.

Vali Aykut Pekmez üreticilere hayırlı olması dileğinde bulunarak; Aksaray’da tarım ve hayvancılık alanında üreticileri desteklemeye devam edeceklerini belirtti..

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.