Dolar 32,4504
Euro 34,5028
Altın 2.476,44
BİST 9.621,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 21°C

5 bin kişi mahalle iftar sofrasında buluştu

5 bin kişi mahalle iftar sofrasında buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
26 Mayıs 2019 13:17

Aksaray Belediyesinin geleneksel mahalle iftarında 5 bin kişi iftar sofrasında buluştu. Mahalle kültürünü yansıtan iftar programına katılan mahalle sakinleri, hep birlikte iftar yapmanın sevincini paylaştı.

Ramazan Boyunca farklı mahallerde ‘Mahalle İftarları’ programı düzenleyen Aksaray Belediyesi, Hamidiye, Zincirli, Meydan, Dere, Sofular, Muhsin Çelebi, Çerdiğin ve Hacı Hasanlı Mahallesi sakinlerini aynı iftar sofrasında bir araya getirdi.

Aksaray Lisesi bahçesinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mahalle iftarına katılan Belediye Başkanı Evren Dinçer, iftar saati öncesinde mahalle sakinleriyle selamlaştı.

Mahalle iftarları ile birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir biçimde yaşandığını belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Mübarek Ramazan-ı Şerifi idrak ederken şehrin birçok noktasında yaptığımız mahalle iftarlarımızda vatandaşlarımızla aynı iftar masasına oturma fırsatı buluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ramazan-ı Şerif ibadet ayı olduğu kadar muhabbet ayıdır” diyen Başkan Dinçer, “Ramazan- Şerif ayı kardeşlik bağlarımızın yeniden tesis edilmesi için Rabbimizin bizlere sunmuş olduğu bir nimettir. Allah’a hamd olsun ki ülkemizde ve şehrimizde Ramazan-ı Şerif dolu dolu idrak ediliyor. Bizlerin kucaklaşması için bir vesile oluyor. Bizde bu fırsatları değerlendirerek neredeyse her iftarımızı şehrimizin farklı noktalarında vatandaşlarımızla birlikte yapmaya çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle ben şimdiden yaklaşan mübarek Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Davetimize icabet edip iftar soframıza konuk olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

İftar programı sonrasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Dinçer, iftara katılan mahalle sakinlerine teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.