Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

500 Hektarlık ilave alanın tapusu OSB’ye devredildi

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısı Vali Aykut Pekmez Başkanlığında OSB Bölge Müdürlüğünde yapıldı..

500 Hektarlık ilave alanın tapusu OSB’ye devredildi
Aksaray Anadolu AŞ
28 Nisan 2017 10:27

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısı Vali Aykut Pekmez Başkanlığında OSB Bölge Müdürlüğünde yapıldı.

Toplantıya Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Müteşebbis Üyeleri Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, OSB Bölge Müdür Vekili Ayhan Ermiş ile 15 kişilik OSB müteşebbis heyetinde yer alan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ile sanayici ve işadamları katıldı.

OSB Bölge Müdür Vekili Ayhan Ermiş Aksaray OSB’nin son durumu hakkında Vali Pekmez ve müteşebbis heyete bilgi verdi. Ermiş; Aksaray OSB’de üretime geçen fabrika sayısının 200’e ulaştığını belirterek toplam istihdam sayısının 10.600 ulaştığını söyledi.

Müteşebbis Heyeti toplantısında 2016 yılı Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporu ve Yeminli Mali Müşavir Raporu görüşülerek Müteşebbis Heyete İbra edildi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez; OSB’nin 500 Hektarlık genişleme alanın tapusunun alındığını söyledi.

Yeni genişleme alanının resmen OSB alanına dâhil edildiğini belirten Vali Pekmez Aksaray OSB’nin toplamda 1300 hektara alana ulaştığını söyledi.

-Önce altyapı tamamlanacak

500 Hektarlık yeni alanın elektrik, su, kanalizasyon ve diğer alt yapı çalışmaları ile parselasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni tahsislerin yapılacağını vurgulayan Vali Pekmez; Aksaray OSB’den yatırım için ön başvuru yapan yatırımcıların taleplerinin alınacağını bildirdi.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinin daha iyi imkânlara kavuşması için hep beraber gayret göstereceklerini belirten Vali Pekmez, Aksaray OSB’yi daha da geliştirmek için daha çok yatırım ve istihdam sağlamak için çalışacaklarını bildirdi.

Müteşebbis heyeti toplantısının ardından Vali Aykut Pekmez Başkanlığında OSB Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı, Yönetim Kurulu Üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve OSB Müdür Vekili Ayhan Ermiş katıldı.

Toplantıda Aksaray OSB’nin sorun ve ihtiyaçları görüşülerek yatırımcılardan gelen talepler değerlendirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.