Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

7 Nisan Dünya Sağlık Günü 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası

Aksaray İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut ARIK, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve 07-13 Nisan Dünya sağlık Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı..

7 Nisan Dünya Sağlık Günü 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası
Aksaray Anadolu AŞ
5 Nisan 2017 17:07

Aksaray İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut ARIK, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve 07-13 Nisan Dünya sağlık Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“1948 ‘kurulan Dünya Sağlık Örgütü ‘nün kuruluş yıldönümü olan 7 Nisan günü tüm dünyada Dünya Sağlık Günü ve 07-13 Nisan haftası da Dünya sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır.

Sağlık Haftasının amacı; toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, sağlıkla ilgili bilgilerin geniş halk kitlelerine ulaştırılması, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bireylerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmeleri, hastalanmadan gerekli tedbirlerin alınmasıdır.

İnsan sağlığının sürekliliği için uzmanlarca yapılan önerilere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlar arasında, öncelikle hipertansiyondan korunmak için önlemler alınmalıdır. Tuz alımını azaltmak, dengeli bir diyetle beslenmek, alkolün zararlı kullanımından kaçınmak, düzenli fiziksel aktivite yapmak, sağlıklı bir vücut ağırlığını korumak ve tütün kullanımından kaçınmak hipertansiyon riskini azaltmaktır. Sigara içilmemeli ve diğer tütün ürünleri kullanılmamalıdır. Sigara içmek en tehlike alışkanlıkların başında gelmektedir. Dünyadaki ölümlerin temel nedenleri arasında, tütün ve tütün mamülleri kullanımı üst sıralarda yer almaktadır.

Egzersiz yapılmalıdır; Egzersiz yapmak, yüksek kan basıncını, diyabet, osteoporoz, depresyon, olası bağırsak kanseri, felç ve sırt hasarlarını azaltmaya yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra Güneşin zararlı etkilerinden korunmak gerekmektedir. Güneş ışınlarının en zararlı olduğu saatlerde güneşe çıkılmamalıdır. Eğer herhangi bir nedenle güneş altında kalınacaksa, mutlaka koruyucu giysi giyilmeli, şapka takılmalı koruyucu ürünlerden uygun olanı kullanılmalıdır.

Sağlık insanın en önemli sorunudur. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir. Sağlığı bozuk olan, hasta olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da, kendine, ailesine, çevresine, topluma yararlı olamaz.

Bizde Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak toplumuzu bilinçlendirmek, sağlık bilgisinin ve yardımının geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla halkımızın yoğun olduğu yerlere (alış veriş merkezleri, kent meydanları, eğitim alanları, Pazar yerleri..vb.) sağlık stantları kurarak eğitimler düzenlemekteyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.