Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

72 konut başka ihtiyaç sahiplerinin olacak

TOKİ’de ihtiyaç sahipleri için yapılan ve sonrasında hak sahiplerinin kiraya verdiği ya da sattığı anlaşılarak el konulan 72 konut başka ihtiyaç sahiplerinin olacak..

72 konut başka ihtiyaç sahiplerinin olacak
Aksaray Anadolu AŞ
3 Şubat 2017 17:54

TOKİ’de ihtiyaç sahipleri için yapılan ve sonrasında hak sahiplerinin kiraya verdiği ya da sattığı anlaşılarak el konulan 72 konut başka ihtiyaç sahiplerinin olacak..

TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği uygulamaya konulan ve Sosyal Konut Projesi kapsamında yapılarak hak sahiplerine teslim edilen 192 konut içerisinde 72 konuta sahip hak sahiplerinin konutunda ikamet etmediği ve yaptıkları sözleşmelerle konutlarını kiraya verdiği ya da sattığı belirlenmişti.

Yapılan tespit çalışmasında bu eylemlerin satış önce idareyle imzaladıkları Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hükümlerine aykırı olduğu görülmüş ve sözleşme ve yönerge hükümleri gereğince, konutlarında ikâmet etmeyen, konutlarını satan veya kiraya veren 72 hak sahibinin sözleşmeleri, Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Mütevelli Heyeti tarafından feshedilmiş sonrasında da 28 adet konut kendiliğinden boşaltıldı, 1 konutun tahliyesi iptal edildi, 1 konut için mahkemece tedbir kararı konuldu ve tahliye edilmeyen 42 konut 23.01.2017 tarihli karar ile tahliye edildi.

Bu konutlar için Aksaray Valiliği tarafından karar verildi. Boşaltılan 72 konut için Aksaray Valiliği tarafından yapılacak araştırmalar sonucunda gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılacak. İhtiyaç sahiplerinin bu konutları istemeleri üzerine konutların yeniden satışı gerçekleştirilecek. Konulara sahip olan ihtiyaç sahiplerinin konutları satmamaları ve kiraya vermemeleri özellikle belirtilecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.