Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe anlamlı kutlama

Aksaray Kadın Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü A.Kadir Üç Yıldız Huzurevinde düzenlenen etkinlikle kutladı..

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe anlamlı kutlama
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2016 19:29

Huzurevinde kalan yaşlı bayanların ellerini öperek çiçek verip 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Platform üyeleri şehit ve gazi eşlerinin yanı sıra ailelerinin geçimlerini sağlayan, çocuklarının okutmak için büyük fedakarlıklar gösteren anneler ile Aksaray’da misafir edilen Suriyeli kadınları konuk etti.

Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Yusuf Şahin’in eşi Elif Şahin, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın eşi Zehra Aslan, sivil toplum kuruluşlarının kadın başkan ve üyeleri ile Aksaray protokol eşlerinin katıldığı özel programda; fedakar anneler duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Kadınların çocukları ve aileleri için yaptıkları mücadelenin büyüklüğüne dikkat çekilen kutlama programında her biri zorluklar karşısında yılmadan azimle büyük fedakârlıklar gösteren kadınların toplumda örnek anneler olduğu vurgulandı.

Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi yaptığı konuşmasında bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Ataklı, kadının gücüne inandıklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadınlar isterse neler başarabileceğini biliyoruz. Karşılaştığımız sorun ve sıkıntılar konusunda sabır, tevekkül ve gayretli çalışma ile biz bütün zorlukların üstesinden gelebiliriz. Yaşadığımız her ne olursa olsun mutlaka üstesinden gelebiliriz. Allah bize yeni kapılar açar biz buna inanıyoruz. Hepimiz bunları zaman zaman yaşıyoruz’dedi.

Programa katılan şehit ve gazi eşleri ile kendi işlerini kuran iş kadınları; koruyucu aile olarak kendi çocuklarının ile birlikte kimsesiz çocuklara annelik yapan kadınlar, kağıt ve hurda toplayarak ailelerinin geçimlerini sağlayan anneler ile Suriye’deki savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan misafir kadınlar duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Karşılaştıkları sorunları dile getiren anneler tüm zorluklara rağmen hayat mücadelesinde gösterdikleri azim ve gayret ile yaşama sıkıca sarılarak bütün kadınlara örnek olduklarını gösterdiler.

Programa katılan bayanlar Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı’ya ve Aksaray Kadın Platformu üyelerine böyle özel bir günde kendilerini hatırlayarak davet etmelerinden duydukları memnuniyeti belirttiler.

Programa katılan Kadın Platformu üyeleri daha sonra Huzurevinde kalan bayanları ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayıp gül verdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.