Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

84 köy için yaklaşık 11 milyon lira harcandı

Merkeze bağlı köyler için 10 milyon 933 bin lira ödenek kullanıldı..

84 köy için yaklaşık 11 milyon lira harcandı
Aksaray Anadolu AŞ
22 Aralık 2015 18:08

Aksaray Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Aksaray merkeze bağlı 84 köyde yürütülen hizmetler için yaklaşık 11 milyon lira harcandı. Aksaray Valisi Şeref Ataklı köylerin eksikliklerinin giderilmesi için ellerinde gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı: “Köylerimizin eksikliklerini önemli ölçüde giderdik, gidermeye devam edeceğiz”

Vali Şeref Ataklı merkeze bağlı 84 köyde köy içi parke taşı düzenleme çalışmaları, içme suyu depo yapımı; depoların bakım ve onarımı, okul, camii, sağlık evi ve köy konaklarının bakım onarım işleri ile 60 köye çimento yardımlarından oluşan hizmetlerde toplam 10 milyon 933 bin 634 TL ödenek kullanıldığını söyledi.

Merkez ve ilçelere bağlı köylerin büyük çoğunluğunu yerinde ziyaret ederek köy muhtarları ve vatandaşlarla yüz yüze görüştüklerini ifade eden Vali Ataklı; “Sorun ve ihtiyaçları yerinde tespit edip talepleri de değerlendirdik. ‘Köylerimizin eksikliklerini imkânlarımızı geliştirerek arttırıp daha çok hizmet üretip tüm vatandaşlarımızın bu hizmetlerden yararlanmalarını sağlamaya gayret gösterdik gösteriyoruz’ dedi.

Daha önceki yıllardan başlatılan ve 2015 yılında üzerinde büyük önem verilerek durulan köy içi kilitli parke taşı düzenleme çalışmalarında önemli mesafe alındığını söyleyen Vali Ataklı; 84 köyde sadece köylere hizmet götürme birliği eliyle işçilik hizmetleri de ihale edilerek 7 milyon 186 bin TL tutarında 394 bin 400 M2 kilitli taş döşeme işinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

66 köyde içme suyu deposu yapımı, bakım ve onarımı, içme suyu pompası alım ve montajının gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Ataklı; “ Köylerimizin içmesuyu depolarındaki elektrikle çalışan pompalarının enerji ihtiyaçları da vatandaşlarımız için çoğu zaman sorun teşkil ediyordu. Bu sorunun çözümü içinde birlik ödenekleri kullanılarak bu depoların yanına güneş enerjisi panelleri kurularak enerji ihtiyaçları karşılanmaya başladı. Yine bazı köylerimizde yetersiz olan su kaynaklarına ilave kaynakların sağlanması için sondaj çalışmaları gerçekleştirildi. Olumlu sonuç alınan bu sondajlardan sağlanan içme suları mevcut şebeke hatlarına ilave olarak aktarıldı.” dedi.

Aksaray Köylere Hizmet Götürme Birliğince 60 köye 14 bin 665 torba çimento yardımında bulunulduğunu ifade eden Vali Ataklı; 11 köyde okul, camii, sağlık evi ve köy konaklarının bakım ve onarımlarının gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Ataklı, Hasandağı bölgesinde yürütülen sportif faaliyetlerde aktif olarak kullanılan yamaç paraşütü atlama platformunun da yine birlik tarafından düzenleme ve kilitli parke taşı ile döşemesinin yapıldığını sözlerine ekledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.