Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

85 yaşında bypass oldu!

Yüksek risk grubunda olan 85 yaşında ki hastaya, Aksaray Devlet Hastanesinde başarıyla bypass (açık kalp) ameliyatı yapıldı..

85 yaşında bypass oldu!
Aksaray Anadolu AŞ
27 Nisan 2016 13:19

Yapılan anjiyografi sonrasında kalp damarlarının üçünde tıkanıklık saptanan 85 yaşındaki Mehmet Ali Dilekçi, yüksek risk grubunda olmasına rağmen bypass ameliyatına alınarak, başarılı bir şekilde tıkalı olan üç damarına bypass uygulandı.

4 saatten fazla süren bypass ameliyatı Kalp Damar Cerrahları Op.Dr. Ünal Aydın ve Op.Dr. Serkan Sönmez tarafından gerçekleştirildi.

İlerlemiş yaşına rağmen kalp damar cerrahları tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edilen 85 yaşındaki Mehmet Ali Dilekçi’n tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ediyor.

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahlarından Op.Dr. Serkan Sönmez yaptığı açıklamada hastanın uzun yıllardır kalp rahatsızlığı yaşadığını, son olarak Aksaray Devlet Hastanesinde yapılan anjiyografisinde üç damarının tamamen tıkalı olduğunun saptandığını, kendisi ve ailesi ile görüşülerek ameliyat kararı alındığını söyledi.

Op.Dr. Sönmez “Hastamız kalp damarlarının üç tanesinin tıkalı olduğu yapılan anjiyoda saptanmış, 85 yaşında yüksek risk grubunda bir hastaydı. Üniversite hastanelerinde yapılabilecek bir ameliyatı risk alarak Aksaray Devlet Hastanesinde başarı ile yaptık. Ameliyatı koordinatör hastane olan İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden, Kalp Damar Cerrahı Op.Dr. Ünal Aydın ve Anestezi Uzmanları Dr. Akın Toprakçı ve Dr. Mustafa Turhan’la birlikte gerçekleştirdik. 4 saatten fazla süren başarılı bir operasyonla hastamız Mehmet Ali Dilekçi’nin tıkalı olan üç damarına bypass uyguladık. Hastamızın genel durumu gayet iyi, bilinci açık, tüm vücut fonksiyonları iyi durumda. Hastamız ilerlemiş yaşına rağmen  beklenen süreden önce uyandı. Hastamızın tedavisi koroner yoğun bakım ünitesinde devam ediyor” dedi.

İlerlemiş yaşına rağmen 85 yaşında kalp ameliyatı olan Mehmet Ali Dilekçi’de, doktorlarla hatıra fotoğrafı çektirirken, gerçekleştirdikleri başarılı ameliyat sonrasında sağlığına kavuşmasına vesile olan Op.Dr. Ünal Aydın’a, Dr.Akın Topkarcı’ya, Op.Dr. Serkan Sönmez’e ve Dr. Mustafa Turhan’a teşekkür etti.

Öte yandan anjiyo ve kalp ameliyatları hız kesmeden devam ediyor. 25-26-27 Nisan tarihleri arasında 4 hastaya bypass (açık kalp) ameliyatı yapılacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.