Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Aksaray İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mahmut Arık, Dünyada her yıl 4 milyon, Türkiye’ de ise 100.000 insan sigaradan hayatını kaybetmetmekte olduğunu bildirdi.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü
Aksaray Anadolu AŞ
8 Şubat 2017 20:59

Aksaray İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mahmut Arık, Dünyada her yıl 4 milyon, Türkiye’ de ise 100.000 insan sigaradan hayatını kaybetmetmekte olduğunu bildirdi.

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada, “Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden biri  sigara kullanımıdır. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlıktır. “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” adı altında tertip edilen etkinliklerin amacı; sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusundaki bilgilerini artırmak suretiyle, insanların  sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olacak birtakım davranış değişikliklerine sebep olmaktır. Başka bir ifade ile, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” adı altında tertip edilen etkinliklerin amacı, sigaranın zararları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaktır.

Dünyada her yıl 4 milyon, Türkiye’ de ise 100.000 insan sigaradan hayatını kaybetmektedir. Sigara içenlerde kanserden ölüm oranı içmeyenlere göre 15-25 kat daha fazladır. Hatta yapılan araştırmalarda, içilen her bir sigaranın insan ömründen 12 dakika çaldığı hesaplanmıştır.

Toplumumuzun  ve yarının teminatı olan çocuklar ve gençleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak için Müdürlüğümüzde tütün ve tütün ürünleri ile mücadele çalışmaları kararlı bir şekilde devam etmektedir. Tablet bilgisayarlı ve kolluk kuvvetleri desteği bulunan ekibimizle il merkezi ve ilçelerde tütün ve tütün ürünleri ile ilgili denetimler etkin bir şekilde sürdürülmektedir.

Kapalı alanlarda ve toplu yaşam alanlarında tütün ve tütün ürünlerinin içildiğinin tespit edilmesi halinde vatandaşlarımız Bakanlığımızın “184” numaralı telefonuna ihbarda bulunmaktadırlar. Ayrıca sigarayı bırakma konusunda gönüllü bireyler ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı arayarak konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirler.”

Sigarayı Bırakalım, Hayatın Tadına Varalım!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.