Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Acele Toprak Aranıyor sloganlı kampanya anlatıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüsün yeşillendirilmesi için uygun nitelikte toprağa ihtiyaçları olduğunu belirtti ve “Acele Toprak Aranıyor” sloganıyla başlattıkları kampanyayı Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) mensuplarına anlattı.

Acele Toprak Aranıyor sloganlı kampanya anlatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Kasım 2017 23:21

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüsün yeşillendirilmesi için uygun nitelikte toprağa ihtiyaçları olduğunu belirtti ve “Acele Toprak Aranıyor” sloganıyla başlattıkları kampanyayı Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) mensuplarına anlattı.

– Verilecek Her Katkıyı Önemsiyoruz –

AKMÜB Başkanı Cüneyt Göktaş ve şehirde aktif olarak çalışmalar yapan müteahhitleri öğle yemeğinde ağırlayan Rektör Şahin, kampüse dikilecek her fidanın Aksaray’ın da çehresini ve iklimini değiştireceğini belirtti. Bir kamyon toprakla ortalama dört fidan yetiştirilebildiğine dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Kampüsümüzün toplam büyüklüğü 5 milyon metrekare. Yani çok fazla miktarda toprağa ihtiyacımız var. Ama bizim öncelikli hedefimiz yerleşimin olduğu kuşağı yeşillendirmek. Biz sizlere samimiyetimizi taahhüt edebiliriz. Buraya katkı verenlerin isimlerini de oluşacak mini ormanlara vermeyi planlıyoruz” dedi. İnşaatlar yapıldığını ve temel açıldığında ortaya çıkan -bitki yetiştirmeye müsait nitelikteki- toprağı kampüse getirmek istediklerini kaydeden Şahin, “Bu manada hafriyat için çalıştığınız şirketlerin toprağı kampüse getirebileceği kanaatindeyiz. Bir, sıfırdan büyüktür. Bir, pek çok şeyi değiştirir. Bir kamyon toprak da, daha çok sayıdaki de bizim için çok değerli. Bunu bir kampanyaya dönüştürelim ve ortaya çıkacak güzellik hepimizin eseri olsun. Kış dönemi, yeni sezonun planlamasının yapıldığı bir dönem. Planlamalara kampanyayı da dâhil etmenizi rica ediyoruz. Bu bir gönül işi. Herkesin sağlayacağı her katkıyı çok önemsiyoruz. Belki bundan 10 yıl sonra, bugünkünden çok daha yeşil, ağaçlar içinde, öğrencilerin gölgeliklerde dinlendiği, ders çalıştığı bir kampüs oluşturabiliriz” dedi. Rektör Şahin, şu anda ASÜ’de 25 bin öğrenci olduğunu ve güvenli bir bölge olduğu için öğrenci sayısının şehirde hızlı şekilde arttığına da dikkat çekerek, “Üniversitenin daha güzel olması orta ve uzun vadede şehre çok daha farklı katkılar sağlayacaktır” dedi.

– Üniversite de Bizim Aksaray da Bizim –

AKMÜB Başkanı Cüneyt Göktaş ise kampanyaya katkıda bulunmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, özetle şunları söyledi: “Arkadaşlarımızın bu kampanyaya katkıda bulunmasını bekliyoruz. Üniversitemize çekilecek toprak müteahhitler için ciddi bir külfet olmayacaktır. Hafriyat firmaları ile toprağı kampüse götürmeleri şeklinde bir anlaşma yapılabilir. Üniversite de, Aksaray da bizim. Buranın daha yeşil olması gelecekte hepimizin daha yeşil bir kampüse sahip olması anlamına gelecektir.”

Yapılan konuşmaların ardından heyet yerleşmenin olduğu kuşağı gezdi. ASÜ Rektörü, bu gezinin ardından AKMÜB üyelerine kampüsün 2006-2017 yılları arasındaki değişimini hazırlanan film eşliğinde anlattı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.