Dolar 32,3229
Euro 35,1696
Altın 2.240,70
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Açıkalın: İktidarımızda hiç bir çocuk yatağına aç girmeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray 1.Sıra Milletvekili Adayı Dr. Hakkı Açıkalın: “İktidarımızda hiç bir çocuk yatağına aç girmeyecek”

Açıkalın: İktidarımızda hiç bir çocuk yatağına aç girmeyecek
Aksaray Anadolu AŞ
17 Ekim 2015 18:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray 1.Sıra Milletvekili Adayı Dr. Hakkı Açıkalın yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Aksaray’da köy, köy, belde belde ilçe ilçe geziyoruz. Biz gidersek sosyal yardımlarınız kesilir yalanı ile korkutulmuş, sindirilmiş insanlarla karşılaşıyoruz. Halbuki biz OECD ülkesiyiz. Ülkemizde yapılan yardımlar OECD ülkelerinde yapılan yardımların yarısı kadardır. Biz sosyal yardımları OECD ülkelerindeki seviyeye getireceğiz. Yani iki katına çıkaracağız.

17 milyon yoksulumuz, 6 milyon işsizimiz maalesef azalmıyor artıyor. Aksaray’lı gençler geleceklerini Aksaray’da değil, ülkenin diğer kentlerinde ya da yurt dışında arıyorlar. Bu nedenle dört milletvekilliğimiz üçe düştü. Ülkemizde Sosyal yardımlar Rahmetli Özal ile başladı. Rahmetli Ecevit’le yükselerek devam etti. Hiç kimse kendi cebinden yardım etmiyor. Devlet, vergilerimizin bir kısmını sosyal yardım olarak dağıtıyor. Hiç bir dönemde fakirin sırtından bu kadar partizanlık yapılmadı. Hemşerilerimiz çocukları için kaygılanırken, kendi çocuklarını sınavsız işe sokanlar, gidersek yardım kesilir yalanı ile milleti kandırıyorlar. Biz fakirin çocuğu ile zenginin çocuğunu eşit yaşatacağız. Erken çocukluk dönemlerinde sağlık ve beslenme yardımı yapacağız. İleri yaşlarda eğitim yardımı, sağlık yardımı yapacağız. Fakirin çocuğu, zenginin çocuğu gibi bilgili, eğitimli ve sağlıklı olacak. Bu konuda söz veriyoruz.

Aksaray’dan gidip geleceğini arayan gençler madenlerde, inşaatlarda, tarlalarda, tersanelerde ezilirken, siyasetten zengin olanlar, saraylarda, yalılarda, köşklerde yaşıyor. Devlet kaynakları havuzlara aktarılıyor. Türkiye’nin geleceği için hayati önemde olan kaynaklar yolsuzluk batağında kayboluyor. Biz sosyal devleti tam anlamda yaşama geçireceğiz. Heba olan kaynaklar aile sigortası ile yardım türlerini artırarak, sosyal destekleri iki katına çıkaracak halka ulaştırılacaktır. Hiç bir hanenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Milletimizi ayni yardımla korkutmayacağız. Nakdi yardım yapıp dilediği gibi kullanmasını sağlayacağız. Beş milyon yurttaşımızı ilk kez sosyal yardım kapsamına alacağız. Aile sigortası kapsamında, yeni aile sigortası uzmanları istihdam edeceğiz. Fakir ve kronik hastalığı olanlara engelli düzeyinde yardım edeceğiz. Fakirlerin, iş garantili mesleki eğitim kurslarına gitmesini ve iş sahibi olmalarını sağlayacağız. Kısaca ülkemizde FAKİRLİĞİNİ BİTİRECEĞİZ. Fakirliği oy için kullanmayacağız..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.