Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı yapıldı

112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi..

Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ekim 2017 18:22

112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, Afad ve Orman acil çağrı servislerinin tek çatı altında toplanarak hizmet verdiğini ifade eden Vali Aykut Pekmez; 112 Acil Çağrı merkezinin büyük bir değişimle yeni oluşturulan ve önemli bir hizmet ifa eden merkez olduğunu belirtti.

Toplantıda 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Cumali Akbulut tarafından Çağrı Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapılarak komisyona bilgi verildi.

Merkez müdürü Akbulut; 1 Oca -1 Ekim 2017 tarihleri arasında merkeze 492.228 çağrı yapıldığını belirterek bu çağrılardan 145.122 gerekli, 347.106 çağrının ise gereksiz çağrılardan oluştuğunu belirtti.

Gelen çağrılardan 31.223’ünün gereksiz yere merkezi meşgul eden ve kara listeye alınan çağrılardan oluştuğunu ifade eden Akbulut; 145.122 gerekli çağrının kurumlara aktarımı yapılarak hızlı ve etkin şekilde müdahale imkânının sağlandığını bildirdi. Akbulut; mevcut hizmet binasının fiziki durumu nedeniyle yetersiz olduğunu, yeni bir hizmet binası yapılması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Vali Aykut Pekmez; merkezin emniyet, jandarma, ambulans ve itfaiye hizmetleri gibi acil durumlarda; tek merkez yönetim ve koordinasyonu amacıyla kurulduğunu söyledi.

Aksaray’ında içinde bulunduğu birkaç ilde yapılan pilot uygulamanın ardından Türkiye genelinde 112 Çağrı Merkezleri oluşturularak acil çağrıların 112 acil çağrı numarası ile birleştirildiğini kaydeden Vali Pekmez; “Burada 24 saat esaslı yürütülen önemli bir hizmet var. Acil durumlarda tek merkez aranarak ilgili birimlere bu merkezden yönlendirme yapılıyor. Merkezde hizmet veren tüm ilgili kurumlarımız işbirliği ve koordinasyon içinde bu hizmetleri yürütüyor’dedi.

112 Acil Çağrı Merkezinin faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, il düzeyinde ihtiyaç duyulan tedbirler ile sorunları tespiti ve giderilmesi konusunda işbirliği ve koordinasyona dikkat çekildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutan Albay Fuat Anık, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Canbulut, Afet Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Cumali Akbulut, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hasan Saydam katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.