Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Adana’daki büyük organizasyonda Aksaray damgasını vurdu

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ‘in büyük katkı ve destekleriyle 3.4.5. Haziran 2016 tarihinde Dernekler ve Vakıflar şöleni yapıldı..

Adana’daki büyük organizasyonda Aksaray damgasını vurdu
Aksaray Anadolu AŞ
7 Haziran 2016 11:43

Turgut Özal Bulvarı Doğal Park ta gerçekleşen şölene çok sayıda vakıf ve dernek katıldı. Şölene Adana da ki Aksaraylılar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin de aralarında bulunduğu, Adana ilinde faaliyet gösteren Dernek ve vakıflar katılarak yörelerinin kültürlerini çeşitli etkinliklerle yansıttılar. Açılan Stantlarda yöresel ürünlerin, tarihi ve turistik yerlerin tanıtımının yanı sıra, yöresel Ezgiler ve halk oyunları, mahalli sanatçıların konserleri ile adeta doğal parkı karnaval alanına çevirdi. Aksaray Kültür Turizm İl Müdürü tarafından Gönderilen Somuncu Baba ve Yunus Emre kıyafeti ile Yunus Emre ve Somuncu Baba canlandırılması herkes tarafından ilgiyle izlendi ve çok sayıda Adanalı Yunus Emre ve Somuncu Baba ile resim çektirdiler.

Konuyla İlgili Aksaraylılar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeki Aslan şunları söyledi:

“Öncelikle Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin Bey ve onun başarılı ekibine, Bize bu imkânı verdiği veya sunduğu için Aksaraylılar ve Derneğim adına çok teşekkür ediyorum. Aksaray adına iyi bir tanıtım olduğuna inanıyorum. Sınırlı imkânlara rağmen elimizden gelen tüm gayretlerimizle, gerçekleşen şölende Aksaray’ı elimizden geldiği kadar tanıtmaya gayret ettik. Keşke Aksaray’dan da biraz katılım olsaydı. Ama biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Günler öncesi Aksaray’a giderek tüm yetkililere ulaşmaya çalıştık. Ama çok az sayıda Aksaraylının buraya katılması bizleri üzdü. Bizzat Davetimize İcabet ederek buraya kadar gelen ve bize güç veren Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan’ı doğan Ceylan, Aksaray Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Avcı, AKTUD başkan Yardımcısı şair İshak Pekgöz, Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Şair Yaşar Akbaş a ve Aksaray’ın tanıtımını içeren dokümanları gönderen Aksaray Kültür Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, Yurt Dışından gelerek sazıyla sözüyle bize güç veren ve bizi onurlandıran Halk Ozan’ımız Rahmetli Haydar Aslan ın torunu Ozan Aslan ‘a, Gecesini gündüzüne katarak yanımdan hiç ayrılmayan ve büyük emeği olan Dernek Başkan yardımcım Sefa Arslan’ sayısızca teşekkür ediyorum ve ekibimle guru duyuyorum dedi. Ayrıca Adana valisi Mustafa Büyük, Çukurova Belediye Başkan’ı Soner Çetin Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş Zülfikar İnönü Tümer Standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.