Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Adını Taşlara Yazdıranlar

14 Temmuz 2018 00:05

Hayatta olmadık şey yok elbette. İyi ve güzel şeyler olduğu gibi, kötü ve çirkin şeylerde olmakta. Bizlere düşen insan olduğumuzun farkında olarak elimizden geldiğince iyi ve güzel olan işleri yapmaya çalışmaktır. Çalışırken de aynı zamanda etrafımızda olanlardan hep iyi ve güzel olanlarına bakmalı, onlardan belki de kendimize ders çıkartmalıyız. Bardak ile su misali gibi. Bardağın hep dolu tarafını görmeli, boş tarafını nasıl doldura bilirimin derdini çekmeliyiz.

Tam da benim anlatmak istediğim konuda çölde yolculuk eden iki arkadaş hakkında bir hikâye anlatılır. İsterseniz o hikâyeciğe bir bakalım.

“Yolculuğun bir aşamasında iki arkadaş tartışırlar biri ötekine bir tokat atar. Tokadı yiyenin canı çok yanar ama tek kelime etmez ve kum üzerine şu sözleri yazar

“BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM BANA BİR TOKAT ATTI.”

Yıkanabilecekleri bir vahaya rastlayana dek yürümeyi sürdürürler. Tokadı yiyen yıkanırken bir batağa saplanır, boğulmak üzereyken arkadaşı tarafından kurtarılır. Boğulmak üzere olan arkadaş tam kurtulduktan sonra bir kaya parçası üzerine şu sözleri kazır:

“BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM BENİM HAYATIMI KURTARDI.”

Tokadı vuran ve sonra arkadaşının hayatını kurtaran kişi ona şöyle der;

-Senin canını yaktığımda bunu kum üzerine yazdın ama şimdi kayaya kazıyorsun. NEDEN?

Öbür arkadaş ona şöyle cevap verir:

-Biri bizi incittiğinde bunu kum üzerine yazmalıyız ki bağışlama rüzgârı estiğinde onu silebilsin. Ama biri bize iyi bir şey yaparsa onu kayaya kazımalı ki onu hiçbir rüzgâr yok etmesin.”

Sevgili Dostlar,

Sözü uzatmaya gerek yok değil mi? O zaman gönül telimize düşenlere yer verip ayrılalım

TAŞLARA YAZILSIN ADIN

Her işinde göster özeni
Taşlara yazılsın adın
Sevenler versin payeni
Taşlara yazılsın adın

Yap iyilik at kenara
Kafa yorma yoğa vara
Sen kendini çek ki dara
Taşlara yazılsın adın

Verdiğini unut hemen
Nasıl olsa saklar sumen
Hakka yönelsin ki dümen
Taşlara yazılsın adın

Olur olmaz söze girme
Bazen görüp bazen görme
İşi sağlam tut, koy verme
Taşlara yazılsın adın

Halil; duy ki sözüm sana
Bilmemek değil mahana
Allah de ki yana yana
Taşlara yazılsın adın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.