Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

16-22 Kasım “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor..

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
19 Kasım 2015 23:08

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordineli olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı “Çocuk Evlerinde” kalan çocuklar, ağız ve diş bakımı konusunda bilgilendirilerek, fırça ve diş macunu dağıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürü Hasan Doğru’dan Çocuk evleri projesinin amaçları uygulamaları ve 0-18 yaş arası çocukların topluma kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi alınırken, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin (ADSM) çalışmaları hakkında da bilgiler verildi.

Çocuk Koordinasyon Merkezi ve Çocuk Evlerinde bulunan çocukların ağız ve diş sağlığı taramalarından geçirilmesi amacıyla planlama yapılarak, Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine davet edildiler.

Ziyarette ayrıca, Ağız ve Diş Sağlığı (ADSM) Merkezi Başhekimi Dt. Evrim Doğan tarafından da ziyaret edilen çocuk evlerinde çocuklara diş fırçalama alışkanlığı ile ağız bakımı konusunda eğitim verilerek, diş macunu ve fırça dağıtıldı.

Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Evrim Doğan, “İlk dişçilik yüksek okulu “Dişçi Mekteb-i Âliyesi”nin açıldığı tarih olan 22 Kasım 1908; ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin başlangıcı olarak kabul edilmiştir. 1996 yılından itibaren de 22 Kasım “Diş Hekimliği Günü”, 22 Kasım’ı içine alan hafta ise “Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Hafta nedeniyle Bakanlığımızın stratejik amaç ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2014-15 Eğitim Öğretim yılından başlayarak koruyucu ağız ve diş sağlığı faaliyetleri konusunda 5 yaşınını (60 ayını) doldurmuş ana sınıfı öğrencilerimize yönelik farkındalık eğitimi verdik. Eğitimde öğrencilerimizi diş taramasından geçirerek, koruyucu florürlü vernik uygulamasını anlattık. 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde de bu uygulamamızı kapsamlı bir şekilde yaygınlaştırarak devam ettireceğiz” dedi.

Ağız ve Diş Sağlığının insanları her yaş gurubunda yaşam kalitelerini yakından etkilediğini ifade eden ADSM Başhekimi Doğan; “Diş ve dişeti hastalıkları, ülkemizde en sık rastlanan sağlık sorunlarından biri olmaya devam etmektedir. Diş çürükleri ile dişeti hastalıkları, kalp- damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum gibi hastalıkların risklerini arttırmaktadır. Ayrıca bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir. Bu nedenle Diş Hekimlerimize, insan sağlığı için son derece önemli olan ağız ve diş sağlığının korunması çalışmalarında büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu görevi özveriyle yerine getiren tüm diş hekimlerimizin ’22 Kasım Diş Hekimliği Günü’nü ve yine aynı tarihe tekabül eden ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutluyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.