Dolar 32,5440
Euro 34,8523
Altın 2.432,78
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

AHİKA yönetim kurulu Nevşehir’de toplandı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) aylık olağan yönetim kurulu toplantısı Nevşehir Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, 5 ilde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi..

AHİKA yönetim kurulu Nevşehir’de toplandı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Nisan 2016 02:03

AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri valilerinin yanı sıra belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi yaş haddinden gelecek hafta emekliye ayrılacak olan AHİKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat’a, AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından Niğde Koyunlu Fabrikası’nda hazırlanan üzerinde fotoğrafının olduğu halı hediye edildi. Vali Kolat’a Ajans’taki hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi.

AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Kılıç toplantının açılışında yaptığı konuşmaya, bir önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başladı. 2016 yılı Mali Destek Programı başvuru sürecinin devam ettiğini hatırlatan Vali Kılıç, programla ilgili tanıtım toplantılarının 5 ilde gerçekleştirildiğini ve proje planlama eğitimleri ile teknik yardım toplantılarının tamamlandığını söyledi.

Gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Vali Kılıç toplantıda, Aksaray TSO işbirliği ile Aksaray Merkez’de 4, Gülağaç ve Ağaçören de 1’er olmak üzere toplam 6 adet, Nevşehir’de ise merkez ve Acıgöl’de İŞKUR işbirliği ile 2 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlendiğini belirtti. Ayrıca Aksaray’da Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB fizibilitesinin tamamlanması, Niğde Üniversitesi KOP Genç Kulübü üyesi öğrencilerine uygulamalı proje döngüsü yönetimi eğitimi verilmesi de konuşuldu.

Toplantının gündemi olarak, 2015 Yılı Enerji Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ve sözleşme imzalayan iki belediyenin fesih talepleri ve gelecek bir aylık dönemde, 2016 yılı Mali Destek Programı kapsamında başvurusu yapılacak olan projelerin ön incelemesinin tamamlanacağını söyleyen AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Kılıç, “Gülşehir ilçesinde, Nevşehir merkez ilçede ve Niğde’de, Çamardı ilçesi ile Edikli beldesinde KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenecektir. Önümüzdeki ay içerisinde; Niğde’de madencilik ve hayvancılık fizibilite raporları hazırlanacak, AHİKA Devlet Destekleri rehberi hazırlanacaktır.” dedi. Toplantı gündemdeki konuların görüşülmesiyle sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.