Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 28°C
Sal 30°C

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray’da yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray’da tarihi Zinciriye Medresesinde gerçekleştirildi..

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray’da yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ocak 2016 18:05

Toplantı için Aksaray’a gelen Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Vali Şeref Ataklı’yı Valilik Makamında ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Üyeleri, daha sonra Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısına katılmak üzere Aksaray Belediyesi tarafından çeşitli kültürel faaliyetlerin düzenlendiği bilgi evi olarak kullanılan tarihi Zinciriye Medresesine geçti.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında yapılan toplantıya Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aksaray, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale ve Niğde illerinden kurul üyeleri ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Kalkınma Ajanslarının son 10 yılda denenen, kalkınma modeli olarak kurulan bir yönetim biçimi olduğunu söyledi.

Vali Kılıç açıklamasında; “Ahiler Kalkınma Ajansının bu kapsamda birbiriyle sosyal kültürel ve tarihi bağları olan, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Aksaray’da çok önemli faaliyetlere imza atmış, küçük kaynaklarla büyük çalışmaları ateşlemiştir’ dedi.

Niğde’de yapılan son toplantıda Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçiminin gerçekleştirildiğini yapılan seçimde kurul başkanlığına Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanı İsmail Ördü’nün seçildiğini belirten Vali Kılıç, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Niğde, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Kırıkkale illerinde düzenlenen eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Kılıç açıklamasında; “Bilindiği gibi ajansımızın yürüttüğü faaliyetler arasında yer alan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu doğrultuda paydaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ajansımız, Ticaret ve Sanayi Odaları, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile bu eğitim çalışmalarına devam etmektedir. Geride bıraktığımız 1 aylık dönemde Aksaray’da, Kırıkkale ve Kırşehir’de düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik’ eğitimlerinde toplam 147 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır. Kırşehir’de kadına yönelik alanda çalışan personel için “Eğiticilerin Eğitimi’ Nevşehir Avanos İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden öğretmenlere ve Nevşehir Valiliğine bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personele “Proje Planlama Eğitimi’ verildi.’ dedi.

Vali Kılıç, Kalkınma Ajansının yapacağı çalışmalar arasında 2016 yılı Mali Destek Programının ilan edileceğini belirterek; Aksaray için çok önemli bir çalışmanın AHİKA tarafından hazırlanacağını belirtti.

Kılıç açıklamasında; “Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray’da Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB kurulması düşünülüyor. Aksaray Belediyesi ve Ticaret Odasının çok isabetli bir tercih ve kararı bu. Bizde Kalkınma Ajansı olarak bu gayrete destek vermek istiyoruz. Bunun fizibilite çalışmalarını Kalkına Ajansı eliyle yapmak istiyoruz.’ dedi.

Vali Kılıç, AHİKA tarafından hazırlanan TR 71 Düzey 2 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planının tanıtımını yaparak, inceleme yapmaları için gazetecilere birer örnek hediye etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.