Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Temmuz 2018 20:16

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 12 Temmuz 2018 Perşembe günü AHİKA’nın Nevşehir’de bulunan Merkez Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

Geçtiğimiz ay öne çıkan Ajans faaliyetlerinin başında; 2017 Yılı Mali Destek Programları kapsamında bağımsız değerlendirici, ön izleme, değerlendirme komitesi ve bütçe revizyonu süreçlerinin tamamlanması gelmektedir.

Yine geride bıraktığımız dönemde; On Birinci Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı ve Ajansımızın merkez hizmet binasının açılışı, Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi ELVAN’ın teşrifleriyle Ajansımız organizasyonunda Nevşehir’de gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca, 26 – 29 Haziran tarihleri arasında Nevşehir’de 81 ilden katılımcıların katılımı ile İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı ve 3 Temmuz 2018 tarihinde Aksaray’da Endüstriyel Simbiyoz Sinerji Çalıştayı organize edildi.

Öte yandan Ajansımız; 5 – 8 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuar ve Kongresine (HESTOUREX)  ve 3– 5 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Savunma ve Güvenlik Fuar’ına (SEDEC) birer stant ile katıldı.

Ayrıca; TR71 Bölgesi illerinde, 115 adet kurum ve kuruluşa başta Ajans, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı destekleri olmak üzere devlet destekleri hususunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmetinin yanı sıra bölgedeki potansiyel yatırımcıların Teşvik Belgesi alması hususunda danışmanlık hizmeti verildi.

Bugünkü toplantımızda ise; 2017 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başvuru yapan projelerin değerlendirme süreci sonucunda oluşan Başarılı Proje Listesi Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır.

Yine bu toplantımızda; 2018 Yılı Fizibilite Desteğine gerçekleştirilen başvuruların değerlendirilmesi AHİKA Yönetim Kurulu tarafından yapılacaktır.

Ayrıca; 2014 Yılı Mali Destek Programı Kapanış Raporu da Yönetim Kuruluna sunulacaktır.

Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.