Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 27 Nisan 2017 Perşembe günü, Niğde’de yapıldı..

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Nisan 2017 10:34

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 27 Nisan 2017 Perşembe  günü, Niğde’de yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez toplantının açılışında şunları söyledi:

“Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen faaliyetler arasında; TR71 Bölgesindeki ilkokul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen “AHİKA ile bölgemizi tanıyoruz etkinliği”,  6 – 9 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Dünya Sağlık, Spor ve Kongre (HESTOUREX) Fuarına katılım, Kırıkkale Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen 2. Uluslararası Savunma Sanayi Sempozyumu sayılabilir.

Ayrıca; AB destekli “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi faaliyetleri geçen ay da devam etmiştir.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından bölgede düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimleri devam etmiş;  Kırşehir’de 2, Nevşehir’de 1 ve Niğde’de 1 olmak üzere toplam 4 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmiştir.

Yine geride  bıraktığımız süreçte, Kırıkkale ilinde Jeolojik ve Jeofizik Etüt Çalışması için gerçekleştirilen ihale tamamlanmış, Ulusal Ajansa Erasmus+ Programı kapsamında Etki Analizine yönelik proje hazırlanarak sunulmuş, KOP’un Kırşehir, Nevşehir ve Kırıkkale illerindeki Eylem Planı hazırlıkları kapsamındaki çalışmalarına destek verilmiş, Bims (Pomza) sektöründe faaliyette bulunan işletmelerin birlikteliklerini güçlendirmeye ve biraraya gelmelerine yönelik çalışmalar yapılmış ve TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği Organizasyonuna destek verilmiştir.

Ayrıca, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illerinde toplam 158 kişinin katılımı ile 5 adet Proje Yazma Eğitimi verilmiştir.

Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; Ajansımızın yürüttüğü 2015 Yılı Enerji Altyapısı Mali Destek Programı kapsamındaki projelerin değerlendirilmesi konusu da görüşülecektir. 

Bugünkü toplantıda ayrıca; gelecek ay devam edecek çalışmalarda görüşülecektir. Bunlar; AB destekli “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” isimli projenin faaliyetleri, Bölge illerindeki Proje Yazma Eğitimleri, 9 – 12 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarına stand ile katılım ve Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliği ile Niğde Yenilenebilir Enerji Tanıtım günü düzenlenmesi olarak sıralanabilir.

Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.