Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden eğitim atağı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden eğitim atağı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Nisan 2016 00:51

Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü SOSYAL HİZMET MERKEZİ bünyesinde bulunan EĞİTİM ve DANIŞMANLIK BİRİMİ’nde ailelere aile içi iletişim, çocuk gelişimi ve eğitimi, çocuklarda davranış problemleri ve yaklaşımlar, çiftler arası evlilikte iletişim ve boşanma süreci danışmanlığı konularında rehberlik ve yönlendirme yapılmaktadır.

Eğitim ve Danışmanlık Biriminde Çocuk Gelişimci/ Aile Danışmanı/ AEP Formatörü Emine BÖCÜOĞLU ve Psikolog Esma Nur DOĞAN hizmet vermektedir.

Toplumda sağlıklı ailelerinin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünün geliştirdiği Aile Eğitim Program kapsamında, 2015 yılı süresince 68 adet eğitim yapılmış ve 5078 kişinin katılımı sağlanmıştır. Ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda Aile Eğitim Programı kapsamındaki eğitimler İletişim, Medya, Sağlık ve İktisat alanlarında yapılmıştır. Gençlere yönelik Evlilik Öncesi Eğitim hizmeti de verilmektedir.

Eğitim Verilen Kitle:

*Anaokul, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrenci velileri

*Denetimli Serbestlik kararından yararlanan Hükümlüler ve tutuklular

*Üniversite Öğrencileri

*Vatani görevini yapan er ve er başlar

*PMYO Öğrencileri

*Kuran Kursu Kursiyerleri

*Halk Eğitim Merkezindeki Kursiyerler

*Köy ve kasabalardaki vatandaşlar

2016 yılı Ocak ayından itibaren ailelerin ihtiyaç duyduğu farklı konularda 787 kişiye eğitim verilmiştir.

ÜCRETSİZ AİLE DANIŞMANLIĞI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde hizmet vermekte olan Eğitim ve Danışmanlık ve Biriminden ücretsiz olarak Aile Danışmalığı Hizmeti de alabilirsiniz.

Bu kapsamda evlilik içi anlaşmazlık yaşayanlar, çocuk büyütmede problem yaşayanlar ve buna benzer aile içi iletişim problemi yaşayanlar bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabilir.

ADRES: Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kılıçaslan Mah Bediüzzaman Caddesi No: 83
(Askerlik Şubesi Yanı)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.