Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

AK Parti Aksaray il yönetimi istişare toplantısı düzenledi

AK Parti Aksaray il yönetimi istişare toplantısı düzenledi
Aksaray Anadolu AŞ
14 Ekim 2018 00:03

Ak Parti 56. İl danışma ve istişare toplantısını yaptı. İl danışma ve istişare toplantısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ar-Ge Başkanı  Hamza Dağ katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ;

“Bizim yapmış olduğumuz politikanın olumsuz yansıması için uğraşanlar var. Ama şunu iyi bilin ki; dün İç İşleri Bakanımız da açıkladı. Türkiye’de yaşanan suçlarla ilgili oranlarda, Suriyelilerin karışmış olduğu oran yüzde 1 civarında. Ama bunu köpürterek olayı başka bir noktaya götürüyorlar. Eğer bu teşkilat Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durmamış olsaydı, bu gün 3,5 milyon Suriyeli ya şehit olmuş yada akıbetleri belli olmayan ve başlarına türlü şeyler gelmiş şekilde olurdu. Kurtardığımız bu 3.5 milyon Suriyeli ve yeni gelecek nesiller 100 yıllar boyuncu bizim şuanda onlara yapmış olduğumuz misafirperverliği yaşıyor olacak.” dedi.

Ak Parti 56. il danışma ve istişare toplantısına Ak Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Aksaray belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı  Hamza Aktürk, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl ve ilçe yönetimi İl genel meclis üyeleri, geçmişte görev almış il ve ilçe başkanları  İlçe, belde başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda mahalle temsilcileri ve partililer katıldı.

Ak Parti 56. il danışma ve istişare toplantısında Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ar-Ge Başkanı Hamza Dağ birer konuşma yaptı.

Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy;

“AK Parti ailesi olarak hem tarihin özneleri hem de tanıkları olduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Rabbimize hamd olsun ki Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki bu Kutlu yolda tarih yazanlar ile birlikte yol yürümeyi bizlere nasip etti. 24 Haziran seçimlerinde milletimizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Evet demesi, bütün siyasal yaşamımızı,demokrasi geçmişimizi önemli ölçüde değiştirmiştir. Bütün Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Tarih bugünü 100 yıl sonra, milletin söz bana aittir demesini yazacaktır. 24 Haziran kutlanması gereken büyük bir Zafer’in adıdır, bu önemli seçim kriz ve kaosların,istikrarsızlıkların koalisyonlardan medet umarak, milli egemenlikten pay kapmaya çalışan, bütün vesayet unsurlarına milletin dur dediği, tarihi yükselişin adıdır. Artık dar kapsamlı siyaset, ideolojik saplantılar bir kenara bırakılacak hizmet ve proje siyaseti önümüzdeki dönemde siyasetin tek geçerli adresi olacaktır. Siyasetteki şiarımız sadece bize oy verenler değil, herkesi her kesimi kucaklayacağız. Mevlana gibi Yunus Emre gibi olmalıyız, her gönüle daha fazla girmeye çalışmalıyız. Halkımızın dertleriyle dertlenmeliyiz. Biz AK Parti Aksaray Teşkilatı olarak seçimden hemen sonra bütün ilçe belde ve köylerimizi ziyaret ediyor, bize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür edip, talep ve isteklerini dinliyor,  çözüm için gerekli adımları atıyoruz. Ziyaretlerimizde vatandaşlarımızla beraber olmaya, esnafımızla, işçimizle, yaşlımızla gencimizle toplumun bütün dinamikleriyle beraber olmaya ve hizmet etmeye özen gösteriyoruz.Teşkilatlarımızın bütün kademeleri ile periyodik olarak yaptığımız toplantılarda sürekli istişare halinde olarak her an seçim varmış gibi hazır bir vaziyetteyiz.  İl ilçe ve belediye başkanlarımız var haftalık il teşkilat toplantılarımıza davet ederek, bugüne kadar yapmış oldukları hizmetleri anlatma fırsatı oluşturduk. Mahalle başkanlarımızla toplantılar yapıp eksiklerimizi giderdik. Değerli dava arkadaşlarım, Sayın Başkanım; önümüzde yine çok önemli olan ve iktidarımızda perçin değiştirecek bir yerel seçim var. Teşkilat olarak biz koşturmaya devam edeceğiz, bizlerin AK Parti teşkilat mensupları olarak çok önemli bir emanetin taşıyıcısı olduğumuzu asla unutmamak lazım” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı;

“Sizlerin de bildiği gibi geçen günlerde Sayın Bilal Erdoğan’ın katılımıyla ETNO sporun katkılarıyla hazırlanan bir festivali gerçekleştirdik.Festivalimizin ana temasını 2. Kılıçaslan üzerine kurduk ki; 2 Kılıçarslan’ın şehrimiz için manevi önemini hepimiz biliyoruz. Konya’dan sonra 2. başkent olarak kullanmış ve şehri Züleyha Darül Zafer isimlerini kullanılmasına sebebiyet veren bir komutandır. Bir liderdir. Sizlerin de bildiği gibi miryokefalon savaşı bu savaş çok önemli savaştı. 17-23 Eylül’de bir hafta boyunca süren festivalimiz dolayısıyla hem medrese sohbetleri hemde 3 gün boyunca etnospor, okçular vakfı,Türk geleneksel sporları Federasyonu başkanlarımızın da destekleriyle gerçekleştirilmiş güzel bir çalışma oldu.

Festival’deki Korteji siz de gördünüz. Aslında bu bir Medeniyet yürüyüşüydü.  O Medeniyet  yürüyüşünün bir şekilde canlanmasıydı önünde Kılıçaslan yanında velileri onunla beraber devam eden gaziler vardı. Yani aslında Medeniyetin dört tane önemli unsuru dediğimiz Ahiyan-ı Rum, Abdalan-ı Rum, Bacıyan-ı Rum, Gaziyanı Rum’dur Kılıçaslan parkı içerisinde gerçekleştirdiğimiz o çadırdan ovalara varıncaya kadar yapılan görsel şölenlerle bizleri bin yıl önceye götürdü. Şehrimizin medeniyetin nereden başladığını ve bu medeniyetin izini her yerden nasıl izlenmesi gerektiğinin ipuçlarını verdik.

Geçen hafta biz İstanbul’da ulusal basında hem Aksaray’ımızı anlattık hem de şehrimizde belediyemizin yapmış olduğu çalışmalardan bahsettik.  Şehrimizi ülke gündemine taşımanın özelliklerinden bir tanesi de şehrimizi ülkede her kesimin seyredilmesidir. Şehrimize dışarıdan gelen vatandaşların buraya geldiklerinde ne ile karşılaşacak şehrimizin tarihinden tuttuğunda şehrimizin tüm güzelliklerini anlatabilmektir.

Ulusal basında yaptığımız çalışmalar Somuncu Baba filmi ile başlamıştı. Onunla beraber yükselen bir trendle inşallah daha da artarak devam edeceğiz Onun dışında Az önce il başkanımız da bahsettiği şehrimiz yapılan çalışmaları teşkilatımızın çok iyi bilmesi gerekiyor ki şehirdeki diğer kesimleri en önemli kanallardan bir tanesi teşkilatımızın bu yapılan çalışmalar anlatması insan lisan ile malul derler” dedi.

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu;

“Türkiye’nin yeniden inşa davasında, Türkiye’nin İstiklal mücadelesinde,Türkiye’nin var olma mücadelesinde kalbiyle, gönlüyle, koluyla, kafasıyla,emeğiyle, zihniyle, hangi imkanı varsa onunla bu işe katılan, hem kendimize hem ülkemize hem çocuklarımızı, geçmişimizi geleceğimizi inşa eden kıymetli arkadaşlarım. Sizleri yürekten selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz. Ancak salonda bakıyorum şöyle sofrada oturduğumuz dan mıdır, nedir ?  yemek mi bekliyoruz, acıktık mı ,bir şevksizdikbir heyecansızlık var. AK Parti davasının özü heyecandır. Biz sadece siyasi bir parti değiliz, biz Türk Milletinin en az geçmişi kadar büyük, bir gelecek inşa etmeyi niyetlenmiş, bu yola bu şekilde başlamış ve bunu da kanunların yasaların anayasaların emrettiği ölçülerde, birbirimizle birbirimize dayanarak güvenerek birbirimizi severek, millet olmanın en büyük sermayesi nedir, komşunuzu sevmektir. Yek değerini sevmektir. Belediye başkanlığı diyoruz,milletvekilliğini diyoruz siyasi parti diyoruz, teşkilat diyoruz bunun özü esası arkadaşlar. Biz bu dünyada geldik gidiyoruz, burası fanidir elhamdülillah inanıyoruz. Kısa bir süre kalacağız, bu kısa süre konuklukta geriye ne bırakıyoruz, onunla irtibatlandırmıyorsanız hiç siyaset de falan uğraşmayın.Eğer yaptığınız gayreti bu dünyada varoluşumuzun anlamıyla irtibatlanldırmıyorsan, Elbette başarılı olursunuz o zaman da bir şeyler ortaya koyarsınız ama onun semeresi olmaz, onun bekası olmaz, onun kıymeti olmaz. Onun bir tebriki olmaz. O yüzden ne diyor Sayın Başkanımız, Cumhurbaşkanımız “imkan yok demeyin, İman varsa imkan vardır”, bizim için gücümüz yoktur demeyeceğiz gücü veren Allah’tır bizim bir vazifemiz vardır. Biz vazifemizi bileceğiz imkanı gücü cenabı hak verecek ama vazifemizi bileceğiz. Onu ihmal etmeyeceğiz.Kıymetli kardeşlerim ben kardeşiniz İki buçuk üç sene aranızdayım, 1 Kasım’da milletvekili oldum ancak, memleketimiz 1 Kasım öncesinin de rüzgarıyla müthişbir fırtınalı sürece girdi . Türkiye’de Türk milletinin, İslam dünyasının Ümmet-i Muhammed’in, Recep Tayyip Erdoğan ve yürüyüşü korkuttu dünyayı, başımıza gelmedik kalmadı, meclisimiz bombalandı, kalplerimiz bombalandı, içimize zehir atıldı, bu milletin içinden kıymetli , evlatlarından dininden imanından istismar eden bir şerefsiz en hassas yerimizden vurdu ve hala tamir ile uğraşıyoruz, ama boşta durmadık. Yeni bir sistem inşa ettik, anayasayı yeniledik, sistemi değiştirdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kurduk. Türkiye’nin Yeniçeri Ocağı’nı kaldırılışından beri içinde bulunduğu sıkıntılara derman aramaya girdik ve elhamdülillah çarelerinde buluyoruz. Çünkü çare bizim kalbimizde, çare bizim gönlümüzde, çare bizim imanımız da, çare bizim itaatimizde, hatta çağrı bizim acziyetimizde arkadaşlar. Biz acizi yetimizi bilirsek gururu kibiri bir kenara atıp, insan olarak çok aciz mahluklar olduğumuzu bilirsek, Cenabı Hak büyük imkanlar verir.Biz de öyle yaptık ve yeni bir sistem inşa ettik, şimdi devletimize, milletimize yeni bir güzergahta inşallah devam ediyoruz. Geçtiğimiz 24Haziran’da bir erken genel seçim yaşadık. Şimdi de Önümüzdeki yıl önümüzdeki Martta yeni bir seçim yaşayacağız, şu anda dünyada emin olun 2 gündem maddesi var,  bir tanesi Kasımda olacak Amerika Birleşik Devletleri seçimi, ikisi Martta olacak Türkiye’nin seçimi, şu anda dünyayı idare etme niyetinde cüretinde olan bütün güçler, bu iki tarihe odaklı ve hiç de boş durmuyorlar. Çok kısa bir süre önce 10 Ağustos’ta milletimizinçok iyi bildiği daha önce benzerlerini yaşadığımız ekonomik bir saldırıya uğradık, bir gece yarısı Londra Körfez Uzakdoğu borsalarında dolar saldırısına uğradık, ben buna dolar terörü diyorum, PKK terörü var DEAŞ terör var, bunlarınhepsinin de kaynağı aynı ve ekonomimizde şu anda bir sıkıntı yaşıyoruz. Bunun aşılması bunun bertaraf edilmesi, Bu bizden kaynaklanan bir şey değil , Sayın Cumhurbaşkanımız O yüzden diyor. Kriz yok.  Şöyle anlayacağız bu bizim ekonomimizin yapısal problemlerinden, veya İdaresi’nden kaynaklanan bir şey değil, birsaldırı oldu ve Türk ekonomisi bu saldırıyı kaldıracak güçte, bunun altında kalmayacak güçte ve Elhamdülillah da kalmayacağız. Ancak bunun için de ekonomide insana bağlıdır, insanın duyguları bakış açısı algısı her şey olduğu gibi memleketleri de asıl idare eder, bizim o işi idrak tarzımızdır bunu öyle anlayacağız ki biz daha önce pek çok şeyin üstesinden geldiğimiz gibi bu saldırının da üstesinden geleceğiz” dedi.

Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz;

“Sözlerime başlarken daha yakın bir zamanda Şehit verdiğimiz vatan evlatlarımızı anmadan geçemeyeceğim. Bugün burada milletimizin birlik ve beraberliği için rahat rahat çalışabiliyorsak,  güvenlik içerisinde çalışabiliyorsak o kahraman evlatlarımız, vatanı için canını siper eden evlatlarımız şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize ve yaralılarımıza her daim acil şifa diliyorum.Bugün bu vatanın birlik ve beraberliği onların huzurunda yükselmekte devam edecektir. Bugüne kadar Türkiye’nin her bir toprağı Şehit kanlarıyla sulanmış ve görünen o ki bu coğrafyada ülkemizin birlik ve beraberliğini tutmak bundan önceki süreçlerde de kolay olmadı olmayacaktır. Bir teşekkür de 17 yıldır Erdemler Harekâtı olarak başlayan partimizin harekâtı 17 yıldır gece gündüz demeden Aziz milletimizle birlikte milletinden başka iradeyi güç olarak tanımayan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüyen onun önderliğinde hep beraber yürüyen milletimiz ile birlikte yürüyen çok değerli liderimize Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan minnetlerimizi arz ediyorum.

Türkiye’nin ilerlemesi Türkiye’nin büyümesi birilerini her daim rahatsız ediyor ve etmeye de devam edecek. 17 yıl içerisinde Gezi eylemleri ile yapamadıklarını 17/25 Aralık operasyonu başaramadıklarını en son 15 Temmuz işgal ve darbe girişimi ile tanklar ve toplarla F16 larla başaramadıklarını son olarak ekonomik saldırıyla acaba Türkiye’yi zayıflatabilir miyiz acaba Türkiye’ye ekonomik yönden vatandaşın canına tak ettirebilir miyiz diye ekonomik saldırı girişiminde bulundular. Değerli kardeşlerim Milletimiz 15 Temmuz gecesi F16’lara tanklara karşı koymuş Meclisi bombalanmış bir millet olarak sabahın ışıklarında yüksek irademizle Sayın Cumhurbaşkanımızın aziz milletimden başka hiçbir güç tanımıyorum dediği iradesi, geleceğimize hep birlikte sahip çıktık. Dün toplarla tanklarla yapamadıklarını emin olun ki bugün ekonomik saldırılarla yapmaları da imkânsızdır. Özellikle Aksaray’da döviz rezervi yüksektir. Her ailenin bir Gurbetçisi var. Dövizle saldırı olduğunda her ailenin yabancı yakını dövizini bozdurdu ve o süreçte bankalar ve döviz bürolarında neredeyse artık TL kalmamıştı. Aksaray yerli duruşu ve milli duruşu için ve aziz milletimizin bu duruşundan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Enflasyonla da geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın Maliye ve Hazine Bakanımızın başlatmış olduğu enflasyonla mücadele kampanyasında da Aksaray’ımız buradan çok güçlü bir destek vermektedir. Bilinmeli ki; ne yaparlarsa yapsınlar. Hangi saldırılarla saldırmaya kalsınlar ülkemizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacaklar bu milleti bölemeyecekler ”dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ;

“Bizim yapmış olduğumuz politikanın olumsuz yansıması için uğraşanlar var. Ama şunu iyi bilin ki; dün İç İşleri Bakanımız da açıkladı. Türkiye’de yaşanan suçlarla ilgili oranlarda,Suriyelilerin karışmış olduğu oran yüzde 1 civarında. Ama bunu köpürterek olayı başka bir noktaya götürüyorlar. Eğer bu teşkilat Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durmamış olsaydı, bu gün 3,5 milyon Suriyeli ya şehit olmuş yada akıbetleri belli olmayan ve başlarına türlü şeyler gelmiş şekilde olurdu.Kurtardığımız bu 3.5 milyon Suriyeli ve yeni gelecek nesiller 100 yıllar boyuncu bizim şuanda onlara yapmış olduğumuz misafirperverliği yaşıyor olacak.”dedi.

CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devri konusunda da konuşan Dağ, “CHP hisseleri noktasında bir tartışma devam ediyor. Bir kere çok net ve açık olan bir konu var. Burada CHP’nin kuruluş aşamasında Hindistan Müslümanlarının Kurtuluş Savaşında hem ülkemizin kurtulması için, bu milletin kurtulması için hem de hilafetin kurtulması noktasında toplamış olduğu yardımlardan hibelerden bu bankanın kurulmuş olması çok net ve açıktır. Bunun Celal Bayar tarafından kurulmuş olması ne kadar Tarihi bir gerçeklikse, Mustafa Kelam Atatürk’ün talimatıyla. Aynı şekilde bu toplanan paralarla kurulması da tarihi bir gerçektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine baktığımız zamanda temettülerinin Türk Dil Kurumu’na, Türk Tarih Kurumu’na verilmesi gerektiğini,diğer taraftan da mülkiyetin Cumhuriyet Halk Partisi’nde olması noktasında bir ifadesi var. O dönem başka bir siyasi parti yok ki. Daha sonra birçok siyasi parti kuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu noktada yapması gereken şeyin‘bu hisseler bu millete aittir, Türk milletine aittir, dolayısıyla bu hisselerin Türk Milletinin bu gün temsilcisi noktasında olan Hazine’ye devretmek en doğal en olması gereken husustur.’ Diyerek hisselerini devretmesidir ”ifadelerini kullandı.

Ak Parti 56.İl danışma ve  istişare Toplantısını sonrası Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ar-Ge Başkanı HamzaDağ, Aksaray milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk ve parti yöneticileri kapalı çarşı esnafını ziyaret ederek işleri hakkında bilgiler aldılar.

Daha sonra şehit ailelerini ziyaret eden heyet akşam saat 19:00 da STK başkanları ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.