Dolar 32,5395
Euro 34,8238
Altın 2.428,80
BİST 9.702,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 28°C
Paz 27°C

Ak Parti çevre ve gürültü kirliliğine son verdi

Ak Parti çevre ve gürültü kirliliğine son verdi
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2018 02:14

AK Parti’nin bir ilke daha imza attığını ifade eden AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, yerel seçimlerde görüntü kirliliği oluşturan yöntemleri terk eden AK Parti’nin temsilcileri olarak kendilerinin de artık yenilikçi yöntemlerle yola devam edeceklerini bildirdi.

Geçmişten bugüne yerleşen seçim kampanyası anlayışına işaret eden Başkan Altınsoy, seçim dönemlerinde cadde, sokak, elektrik direkleri ve parti binalarına varıncaya kadar her yerin parti bayrakları, afiş ve pankartlarla donatıldığını hatırlattı.

Türkiye’de bu anlamda yapılan ilk çevreci kampanyasına imza attıklarını vurgulayan Altınsoy, “AK Parti olarak bizler, çok uzun zamandır çevre dostu uygulamaları kendi bünyemizde hayata geçirirken, aynı zamanda Türkiye’de yaygınlaşması için gerekli politikaları da uygulamaya geçiyoruz. Bunun da somut bir göstergesi olarak önümüzdeki seçim döneminde artık hem çevre kirliliğine hem de gürültü kirliliğine yol açan unsurlar bizim kampanyamızda olmayacak. Şehirler bayraklarla donatılmayacak. Şehir meydanları ve şehrin bütün yaşam alanları, kampanyanın bir parçası haline gelen özellikle plastik unsurların kullanımına asla sahne olmayacak. Aynı zamanda gürültü kirliliği de önlenecek. Otobüsler, minibüsler onların ses düzenleri de bu kampanyada olmayacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın çok değerli olduğunu dile getiren Altınsoy, Türkiye’nin geleceğine yön veren AK Parti’nin temsilcileri olarak kendilerinin de artık yenilikçi yöntemlerle yola devam edeceklerini anlattı.

TBMM’de kabul edilen Çevre Kanunu’na dikkati çeken Altınsoy, “Bu kanun çerçevesinde, Ocak ayından itibaren tüm plastik poşetler artık ücretli olacak. Böylesi önemli bir uygulamaya imza atan hükümetimiz, aynı zamanda bunun siyasi olarak bizdeki uygulamasını da sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından duymuş oldu. Günümüzde kullanılan yöntemler, araçlar ve teknoloji çok değişti. Dolayısıyla biz de değişmek zorundayız. Her zaman olduğu gibi yine öncülüğü AK Parti yaptı.” diye konuştu.

Diğer siyasi partilere AK Parti’nin örnek olması gerektiğini vurgulayan Altınsoy, “Seçim döneminde kesinlikle görüntü ve ses kirliliği oluşturan bir kampanya olmayacak. Bu konuda diğer siyasi partileri de buna hassasiyet göstermeye davet ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.