Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

AK Parti Divan Başkanlığına İlknur İnceöz seçildi

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde Divan Başkanlığına AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, seçildi..

AK Parti Divan Başkanlığına İlknur İnceöz seçildi
Aksaray Anadolu AŞ
5 Aralık 2015 17:57

Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen “AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi”nde AK Parti Tüzüğü gereğince divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ülker Can, tüzüğün 44’üncü maddesi ve Siyasi Partiler Kanunu’nun 14’üncü maddesi gereğince delegelerin yeter sayısının yarıdan fazlasının tespit edildiğini, bin 29 delegenin salonda hazır olduğunu ve böylece kongrenin açıldığını ilan etti.

Can, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamayla divan ve divan kurulunun tek bir liste halinde oylanmasının kabul edildiğini belirtti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi açılışı, divan başkanı ve divan üyelikleri seçiminin liste yöntemine göre birlikte ve aynı anda yapılması arz ve teklif edildi.

Kongreye ilişkin bilgiler veren Can, AK Parti’nin kuruluşundan bu zamana kadar görev alanlara teşekkür etti.

Tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca, açık oylamaya sunulan listede 81 il başkanı ve kongreye katılan delegelerin tümünün imzası yer aldı.

Divan başkanı ve üyelerinin birlikte seçildiği liste uyarınca, Divan Başkanlığına AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, başkan yardımcılığına Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, divan üyeliklerine ise Sakarya Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Batman Kadın Kolları İl Başkanı Mevlide Bilici ile Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, seçildi.

İnceöz de konuşmasında eski genel başkanlara ve teşkilatlarda görev yapan parti üyelerine teşekkür etti ve “Kadınlar için siyaset değil, kadınlarla siyaseti benimseyen Sayın kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı minnetle, şükranla selamlıyoruz” dedi.

AK Parti’nin bu günlere kolay gelmediğini, birçok engellerle karşılaştığını belirten İnceöz, 1 Kasım seçimlerinin milat olduğunu kaydetti.

AK Parti’nin, kadınların maruz kaldığı başı açık ya da örtük gibi ayrımcılıklara son verdiğini vurgulayan İnceöz, “4 milyonun üzerinde üyeye sahip olan kadın kollarımız, yılmadan, yorulmadan kutsal davamızı bir oya nakış gibi işleyerek emin adımlarla 2023, 2053, 2071 hedeflerine yürüyoruz ve hep birlikte yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikal Bakanı Sema Ramazanoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı.

Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan, Mustafa Ataş, Ömer Çelik, Nükhet Hotar, Mehdi Eker, Selçuk Özdağ, Vedat Demiröz, Recep Akdağ, Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır da kongrede hazır bulundu.

Kongrede, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması öncesinde sahneye çıkan sanatçı Zeo Jaweed, şarkılarını seslendirdi.

Hazırlanan kısa tanıtım filmi sırasında, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntüsü ekrana yansıtıldığında salonda bulunan herkes tarafından uzun süre alkışlandı.

Ayrıca kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken “annesinin bileziğini getiren bir kızın” hikayesini anlattığı film gösterimi yapılarak, katılımcılara da sembolik olarak “sarı bilezik” dağıtıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.