Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Ak Parti heyeti 84 köy muhtarı ile biraraya geldi

AK Parti Aksaray İl Başkanlığı, merkeze bağlı 84 köy muhtarı ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı..

Ak Parti heyeti 84 köy muhtarı ile biraraya geldi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ekim 2015 17:47

Düzenlenen toplantıda köy muhtarlarının talep ve önerileri dinlenirken, köylerle ilgili yapılacak olan çalışma ve projeler anlatıldı.

Toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekili adayları Cengiz Aydoğdu, Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile merkeze bağlı toplam 84 köy muhtarı katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, köylere hizmet konusunda ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, “1 Kasım seçimleri için süre az kaldı. Tabi bu süreçte sezonun sizin açınızdan biten yerleri var. Elimizden geldiğince, göreve geldiğimizden beri köylerimize ve muhtarlarımıza her türlü desteği verdik. Bizim dönemimizde istişare toplantıları fazla olacak demiştik. Öyle bir süreçte göreve geldik ki seçimden kafamızı kaldıramadık. İnşallah bu seçimde ülkemiz tek başına iktidara kavuşur ve çalışmalarımıza kaldığı yerden devam ederiz. Köylerimizin bazı sıkıntıları var. Bu sıkıntıları elimizden geldiği kadar çözmeye çalıştık ama, eksikliklerimiz de var. Aksaray büyük bir şehir oldu. Kısıtlı imkanlarla hizmetlerimizi sürdürmeye çalıştık. Bazı sorunların köklü çözümü adına, farklı stratejiler geliştirmeye çalıştık. Mesela yollarımızla ilgili olarak bazı köy ve belde yollarımızı karayolları ağına aldırmak için bir çalışma yaptık. Geçmiş aylarda 5 ve 6 Milyon ödenek çıkarttık. Bunlarla eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Özellikle acil ihtiyaçlara cevap vermek istedik. İlk gelen 6 Milyon ile sıcak asfalt işini bitirmeye çalıştık. Bu gerçekten önemli bir hizmet olacak. İmkanlar dahilinde ana arter sorunlarımızı halledip gündemden düşürmek istiyoruz. Diğer yandan 5 Milyon lira ile de kilitli taş parke alınmasını sağlayarak, bunları Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktarmak suretiyle köylerimize vereceğiz. Bu hiç ortada yokken gayretlerimizle oluşan bir durum,” dedi.

“MEDAŞ İLE İLGİLİ SORUN ÇÖZÜLDÜ”

MEDAŞ ile ilgili kısmen sorunların yaşandığına değinen Başkan Karatay, “MEDAŞ ile ilgili kısmen sorunlarımız vardı. Defalarca MEDAŞ ile görüştük, kurumlarla görüştük. Bununla ilgili bir düzenleme yapıldı ve işlemler başlıyor. Başvurusu olan kardeşlerimiz seri bir şekilde işlerini takip etsin. Bu konuda kayıtlarımız hızlı tutulsun ve hizmetlerimiz kısa sürede ulaşsın diye köy muhtarlarımıza 1 bilgisayar ve yazıcı hediye ediyoruz. Sorunlar çok, ihtiyaç bitmez ama biz ana konuları öncelikli kılmak üzere tüm sıkıntılarımıza çözüm bulacağız. Biz gerçekten hizmet konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Diğer yandan, toplantıda bir konuşma yapan Kazıcık Tol Köyü Muhtarı Emin Koçak, valiliğin başlattığı imar planının önemine değinerek, “Biz artık kalıcı bir bakan istiyoruz. AK Parti İl Teşkilatına teşekkür ediyorum. Muhtarlar gününde bizleri bir araya getirerek görüşmemizi sağladılar. Valiliğimizin başlattığı imar planı ile ilgili çalışma şu anda karşımıza çıkıyor. Onun ne kadar önemli olduğunu burada bir kez daha gördük. O işin bir an önce bitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Meranın üzerine, hazinenin üzerine ev yapmışızdır. Bu bizim ilin, köylerimizin kanayan yarası. Bizlerin de biraz sabırlı olmamız gerekir. Her şey bir günde tamamlanmıyor” dedi.

Köy muhtarlarının sıkıntılarını ve önerilerini dinleyen AK Heyet daha sonra, sıkıntıları not aldı ve yapılması gereken çalışmaların hemen yapılacağını kaydetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.