Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

AK Parti İl Başkanlığından Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

Aksaray’da AK Parti İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na suç duyurusunda bulundu..

AK Parti İl Başkanlığından Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu
Aksaray Anadolu AŞ
3 Şubat 2016 03:47

AK Parti Teşkilatı, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile birlikte Aksaray Adliyesi’ne giderek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na suç duyurusunda bulundu. Adliyede ilk olarak Başsavcı Ramazan Akın’ı ziyaret eden AK Parti Heyeti, ardından suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sundu.

Adliye çıkışı bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Türkiye’de ilk defa halkın seçtiği Cumhurbaşkanına hakaret etmesinin asla kabullenemez olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunmak için Adliyeye geldiklerini söyledi.

Başkan Karatay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde CHP kurultayında, grup toplantısında ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaretinden dolayı biz suç duyurusunda bulunmak için geldik. İlk defa halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanına bu kadar hakaret edilmesini şahsen Sayın Cumhurbaşkanımızı desteklemiş bir birey, bir vatandaş olarak yapılan hakaretin sadece Cumhurbaşkanı makamına değil, sadece Cumhurbaşkanına değil aynı zamanda halkımızın seçtiği Sayın Cumhurbaşkanımızın seçmen idaresine bir saygısızlık olarak gördüğümüz için kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik. İlçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte bugün Aksaray Adliyesi’ne gelerek hem Başsavcımızı ziyaret ettik, hem de suç duyurusu için dilekçelerimizi vererek görevimizi tamamlamış olduk. Cumhurun seçmiş olduğu bir başkana böylesine bir hakareti şahsen hiçbir arkadaşım kabul etmediği gibi bende kabul etmiyorum. Bu sebeple yüce adliyemizin inşallah en kısa sürede bununla ilgili olayı inceleyip sonuca vardırması için beklentimiz, mücadelemiz sürecek. Üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyor teşekkür ediyorum”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.