Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Ak Parti, Yine ‘Yüksek Demokrasi’yi İşletti

Gazeteci Yazar
2 Kasım 2017 16:43

İl Başkanlarını, belediye başkanlarını istifa ettirerek demokrasi havarisi olan Ak Parti’de yine bir Yüksek Demokrasi Örneği yaşandı.

Nerede mi?

Aksaray’ın Güzelyurt İlçesi’nde.

Güzelyurt İlçe Kongresi, 2. Bir aday çıktığı için iptal edildi.

Geçtiğimiz yıllarda Aksaray İl Kongresi’nde de yaşanan ve bu nedenle mahkemeye taşınarak Cumhuriyet Tarihi’nde bir ilk oluşturan; “2. Bir aday çıktığı için kongrenin iptali” olayı, tarih tekerrür edercesine Güzelyurt’ta da yaşandı.

Daha önce Genel Merkez tarafından atanan Güzelyurt İlçe Başkanı’nın karşısına teşkilat destekli 2. Bir isim aday olarak çıkınca, sonucun ne olacağına bakılmadan kongre iptal edilmiş.

İşin ilginci, aynı durumun Eskil’de de yaşanmasına kesin gözüyle bakıldığı için, Eskil İlçe Kongresi’nin tarihi de ertelenmiş.

Ak Parti Genel Merkezi’nin bu konuda katı kuralları var.

Demokrasi lafı sadece kelime anlamıyla geçerli.

Tamam onu anladık ta; seçim davularrının gümbürdemeye başladığı bir dönemde vatandaşı bu kadar yok saymak hangi akla hizmet onu anlayamıyorum.

Yapılan tüm anmetler; ‘Her şeye rağmen Tayyip Erdoğan Devri’nin artık eskisi kadar güçlü olmadığını gösteriyor.

Seçimlerde, referandumlarda neredeyse tulum çıkardığı bölgelerde kendisine oy verenleri yok saymanın bir faturası olmaz mı?

Başta yeni İl Başkanı olmak üzere Ak Parti’nin Aksaray’daki tüm teşkilatları sanırım önümüzdeki ilk seçimde ciddi sıkıntılar yaşayacaklar.

Çünkü teşkilatların kucaklarında buldukları; ‘Türkiye Sıralaması’ rakamlarını en azından korumaları gerekiyor.

Aslında beklentiler, 3, sıranın daha yukarılara taşınması olacak.

Hem esen rüzgarların şiddetini yitirmeye başlaması, hem de yaşananlar Ak Parti Aksaray Teşkilatları’nın bu hedefleri tutturmakta oldukça zorlanacağının belirtileri gibi duruyor.

YORUMLAR

  1. Bir Vatandaş dedi ki:

    İleri demokrasi örneği……!!!