Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Ak Parti’de il başkanlığı bilmecesi!

Aksaray Siyaset Kulvarı’nda günlük konuşulan ve üzerinde kafa yorulan konuların başında Ak Parti İl Başkanlığı geliyor. Karatay henüz görevinin başında olmasına karşın Ak Parti içerisindeki gruplar kendilerine göre il başkanı belirliyor..

Ak Parti’de il başkanlığı bilmecesi!
Aksaray Anadolu AŞ
13 Haziran 2016 01:20

Aksaray’da Siyaset Kazanı bir süredir Ak Parti Aksaray İl Teşkilatı’nın değişeceği üzerine kaynıyor. Önce İl Yönetimi’nden rahatsızlık olarak başlayan söylenti, kısa süre içerisinde Ak Parti içerisindeki grupların yeni İl Başkanı Adayları üzerinde pazarlıklarına kadar uzandı. Yeni Yönetimi oluşturmak isteyen gruplardan bazıları bu yeni teşkilatı oluşturma adına eski küslükleri bir tarafa bırakıp yeni ittifaklar oluştururken, yeni teşkilatın oluşmasında etkin olması beklenilen 3 vekilden 2 si tarafını açıkça ortaya koyuyor 1 tanesi ise her tarafa mavi boncuk dağıtıyor.

Halen Abdulkadir Karatay Başkanlığında devam eden Ak Parti Aksaray İl Yönetimi’nin değişmesine kesin gözüyle bakılırken, sadece değişimin bayram öncesi mi yoksa bayram sonrası mı olacağı merak ediliyor. Karatay görevine devam ederken, Ak Parti içerisinde de yeni il başkanı ve yeni yönetimi belirlemek için şimdiden ittifaklar kuruluyor.

Siyaset kulvarlarında, Ak Parti Aksaray Milletvekili ve Grup Başkanvekili İlknur İnceöz’ün Karatay’ın göreve devam etmesi için çaba  gösterdiği, ancak İnceöz Grubu olarak bilinen isimlerin kulislerde Sinan Özkan, Hüseyin Hüyük, Aydın Coşgun ve Gökmen Kurt isimlerini dillendirdikleri de sohbetlerin başlıca konuları arasında.

Ruhi Açıkgöz-Nevzat Palta Ekibi’nin ise teşkilat değişimine kesin gözüyle baktıkları, uzun süredir aralarında büyük gerginlik yaşadıkları Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile aralarındaki buzları erittikleri ve son günlerde birkaç kez bir araya geldikleri kesin olarak konuşulurken, Yazgı ile Palta Ekibi’nin İl ve Merkez İlçe üzerinde uzlaştıkları da yine sohbetlerin değişmez konularından. Ancak her şeye karşın Açıkgöz-Palta Ekibi’nin Hüseyin Altınsoy başta olmak üzere en az 2 isim üzerinde duracakları da yine konuşulan konular arasında.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte hareket eden Ak Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti’de tavrını açıkça ortaya koyan vekillerden. Haluk Şahin Yazgı ve Mustafa Serdengeçti’nin ortak adayları Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut. İlknur Hanım’ın Ekibine de şirin görünen diğer Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun da, yakın arkadaşı olan Süleyman Canbulut’a kayıtsız şartsız kesin evet dediği çok kesin bilgi olarak ortalıkta dolaşmaya başladı. Yani “kesin bilgi” notu  altında söylenenlere göre Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti ve Haluk Şahin Yazgı’nın kesin ve ortak adayları Mustafa Serdengeçti.

Yukarıdaki isimlerin yanı sıra İl Başkanlığı için yaklaşık 10-12 isim konuşuluyor. Ak Parti Aksaray Teşkilatı’nda tüm Aksaraylıların bildiği ve kendi aralarında konuştukları sıkıntıları eski vekil, eski bakan ve şimdiki bakan yardımcısı Ali Rıza Alaboyun’un bir Yerel TV de dile getirmesinden sonra olayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar yansımış olduğunun ortaya çıkması Karatay ve ekibinin gideceğine kesin gözüyle bakılmasına neden olurken, önümüzdeki seçimlerde milletvekili listesinde tekrar aday olmasına kesin gözüyle bakılan Alaboyun’un adayı olarak da Osman Bahadır Bozkurt’un ismi geçiyor. (GündemAksaray)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.