Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Ak Parti’de Ortalık Karışacak

Gazeteci Yazar
3 Temmuz 2017 20:40

Evet.

Aynen öyle olacak.

Ak Parti’de ortalık karışacak…

Nasıl karışmasın ki;

Mevcut İl Başkanı Abdulkadir Karatay il başkanlığına devam için ciddi adımlar atmaya başlamış.

Yeni yönetimi oluşturmak için çalışmalara başladığı konuşuluyor.

Demek ki bir bildiği var!

Ama Karatay’ın yeniden aday olmayı, daha doğrusu mevcut görevini yeniden sürdürmeyi düşünmesi bazı denklemlerin yeniden gözden geçirilmesine neden olacak gibi.

3-5 aydır İl Başkanı Karatay’ın şu ana kadar en büyük destekçisi olan Ak Parti Aksaray Milletvekili ve Grup Başkanvekilimiz İlknur Hanım’ın adayı olduğu söylenen, hatta bu cephedeki pek çok isim tarafından ‘BAŞKANIM’ diye hitap edilen Muhterem Öztürk faktörü ne olacak.

Eğer; Ak Parti Camiası’nda konuşulduğu gibi İlknur Hanım’ın adayı Muhterem Öztürk ise, İlknur Hanım bu kez Kadir Karatay’a destek olmayacak demektir.

Eğer İlknur Hanım Kadir Karatay’a destek ise, İlknur Hanım’ın adayı olarak aylardır piyasaya sürülen Muhterem Öztürk çok ucuza harcanmış olacak.

Ama söylentiler doğru ve Abdulkadir Karatay yeni yönetimi oluşturmak için çalışmalara başladıysa, İl Başkanlığı’nı da garanti görüyor demektir.

Eğer öyleyse Muhterem Öztürk’e şimdiden güle güle.

Aylardır konuşulduğu gibi ve ‘BAŞKANIM’ diye hitap edilerek Öztürk’ün erken başkanlığı ilan edildiği şeklinde bakılarak Karatay’ın çalışmaları değerlendirildiğinde ise İlknur Hanım’ın etkinliğinin olmayacağı sonucu çıkıyor ortaya.

Şu anda görünen, Ak Parti’de 3 milletvekili ve Merkez Belediye Başkanının ortak bir aday üzerinde uzlaşma şansları çok az.

Mevcut durum itibarı ile çok azın da ötesinde mümkün görünmüyor.

Bu pencereden bakıp ta Ak Parti İl Başkanlığı olayını sadece Abdulkadir Karatay ve Muhterem Öztürk’e indirgersek, bu kez de Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı yok saymak gerekiyor.

Bir de unutmamak gerekiyor ki, İl Başkanlığı konusunda son sözün söyleneceği makamda oturan Mustafa Ataç, Aksaray’ı Aksaray’daki Ak Partililerden çok daha iyi tanıyan bir isim.

Düne kadar Aksaray Ak Parti içerisindeki kimlerin isimlerini çizdiklerini biz biliyoruz.

Ama isimlerin üzeri kurşun kalemle çizilmiş olabilir diye düşünerek o çiziklerin tekrar silinme ihtimali olduğunu da biliyoruz.

Nasıl olursa olsun, Aksaray Teşkilatı’nın yenilenme sürecinde Ak Parti’nin içi çok karışacak…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.