Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı

AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
5 Mayıs 2018 20:32

AK Parti’de 27.dönem seçimleri öncesi Milletvekili adaylarının belirlenmesinde en önemli kriter olan temayül yoklaması tüm illerde olduğu gibi Aksaray’da da yapıldı.

Atatürk kapalı spor salonunda saat 10:00’da başlayan temayül yoklamasına yoğun katılım yaşanırken, kalabalıktan izdiham yaşandı. Temayül yoklamasına Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Konya Milletvekili Halil Etyemez, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Halime Polat ve teşkilat mensupları katıldı.

Temayül yoklamasında 75 aday adayı için sandık başına gidildi. Temayül yoklamasında 75 adayın yanı sıra üyeliği devam eden genel merkez parti kurucular kurulu üyeleri, il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il gençlik ve kadın kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il demokrasi hakem kurulu üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri, parti üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan eski il başkanları, ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik ve kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, parti il, ilçe ve belde belediye başkanları, il, ilçe ve belde belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belde başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belde gençlik ve kadın kolları başkanları, köy ve mahalle başkanları, parti üyesi, 22, 23, 24, 25 ve 26. dönem aday adayı olmayan milletvekillerinin teşkilat temayül yoklamasında oy kullandı.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy yaptığı açıklamada, erken seçim kararının ardından yoğun bir seçim sürecine girdiklerini söyledi.

Altınsoy “Seçim startı yaklaşık iki hafta önce başladı. Temayül yoklamalarımızı gerçekleştireceğiz. Bu yoklama, inşaallah bütün milletvekili aday adaylarımız için hayırlı olur.” dedi.

4 Milletvekili adayının belirlenmesi için oy kullanma işlemi saat 16:00’da sona erdi. Oy kullanılan sandıklar mühürlenerek AK Parti Genel Merkezi´ne gönderildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.