Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ak Parti’yi Ak Partili müdürler batırır!

Ak Parti’yi Ak Partili müdürler batırır!
Aksaray Anadolu AŞ
13 Haziran 2018 20:15

Genelleme her zaman ve her zeminde yanlıştır. İsabetsizliği bir yana adaletsizce bir yaklaşım olur. Adalet, bu genellemenin önüne geçmek için vardır. Ayıklama, ayırt etme yoksa orada toptancılık vardır, sonu zulüm ve hüsran olur.

Devletin makamları hizmet için vardır. Bu hizmeti yerine getirecek kişilerde öncelikli aranan iki vasıf olmalıdır. Birincisi gönüllülük, istekli ve özverili olmak diğeri de liyakattir. İstek ve liyakat yoksa o kişiye makam emanet edilemez, edilmemelidir. Emanetin sahibi millettir, kamuda ehliyet ve liyakat sahibi olmayan kişilere verilen yönetici kadrolar ve görevler sizin millete verdiğiniz önemi ve değeri göstermektedir.

Emaneti sahibine, layık olana vermek hak ve adalet olarak değerlendirilirken hak etmeyene vermek de delalet, gaflet, yerine göre ihanet olarak değerlendirilecektir. Bu ülkede bunların hepsi fazlasıyla yaşandı, yaşanıyor.

Torpil, adam kayırma, hemşericilik, particilik gibi durumlar kamuya atanacak kişilerde aranan kriterler haline gelmişse bundan daha büyük tehlike olabilir mi? Tarihteki büyük devletlerin çöküşü hep bu illetler yüzünden olmuştur. Adalet ve liyakatin yerini torpil alırsa, adam kayırmacılık alırsa geri sayım orada başlıyor.

Bundan dolayı “mülakatın olduğu yerde liyakat olmaz” dolayısıyla adalet olmaz, adil olunamaz sözü sonuna kadar doğrudur. Sınav yapıyorsunuz, kendi yaptığınız sınava güvenmeyip üstüne bir de mülakat dayatıyorsunuz. El insaf herkes elini vicdanına koyarak bu büyük gaspa dur demelidir.

Seçimlere doğru son sürat giderken şunu iyi görmek gerekir Ak Partiyi yıkacak olan CHP-HDP filan değildir. Yıkarsa bizim müdürler yıkar, diye düşünüyorum. Ak Parti boyalı ve aromalı bencil müdürler, Ramazan ayında okey taşı dizen kelli felli müdürler, dışardan Ak Partili görünüp içerden kendisi olmayı bile becerememiş kimliksiz müdürler, Ak Parti zamanında kendisine emanet edilmiş makamları babalarının çiftliği gibi gören müdürler, kurumdaki memur ve işçileri şahsi ırgatı gibi gören müdürler, her türlü şahsi işlerini devletin personeline dayatan ve yaptıran müdürler…

Vitrine geçince özgüveni tam, gözü tok, aslan heybetini takınırken perde arkasında fare gibi tırtıklanacak hedef belirleyen, filanca kişilerden, kuruma işi düşen iş adamından ne koparabilirim haletiruhiyesi içinde her menfaate virgül olan müdürler…

Yüzlerdeki gülüşler samimiyetsiz ve dayanaksızdır, fotoğraf makinasının deklanşör sesine kadardır her şey. Sömürüde profesör olmuşlardır. Bu memleket neden kalkınamaz sorusunun cevabını Cumhurbaşkanlığı sarayında filan aramak çözüm getirmeyecektir, biraz aşağılara doğru inmeli.

Sürekli asık suratlı müdürler, zannedersiniz ki tüm Suriyelilerin geçim sıkıntısı onların sırtına yıkılmıştır. Veya o makam kendisine silah zoruyla dayatılmış zannedersiniz, sanki o makama gelinceye kadar kırk takla atmamış, araya adam koymamış, sadece diploması olduğu için ve o şehirde o işi onun gibi yapacak adam bulunamadığı için zorla koltuğa oturtulmuş gibi bir hal görünür.

Devletin emrine verdiği personeli kendi şahsi elemanı gibi gören müdürler, kayıt dışı emeği sonuna kadar sömüren müdürler! Yaptıkları aleni kul hakkıdır, iki âlemde de burunlarından gelecektir. Sömürüde profesörleşmiş bu adamlar, Ak Partiyi batırırlar mı? Batırırlar! Bunlardaki hal başka bir alamettir. Devleti yutsalar doymazlar, bağımlısı olmuşlar, en kötü madde bağımlılığı bu olsa gerek. Sonuç olarak bunları her gün duyuyoruz, görüyoruz ve biliyoruz, şimdi bekliyoruz ya Ak Parti bunlardan kurtulacak böylece kendisini de kurtarmış olacak ya da bunlar Ak Partiyi bitirecekler.

Mustafa BİLGİÇ

YORUMLAR

  1. Mustafa dedi ki:

    Doğru söze ne denir? İdareciler tamam da, servis şoförünün protokol masasında oturmasına ne demeli? Yazık çok yazık, mensup olduğunuz derneğin ağırlığını taşıyın biraz. Gerçekler ortada yok, suretler meydanda.

  2. Mert Inan dedi ki:

    Bir dönem muhalefette kalmak iyi gelebilir. Tebdil- i mekan ferahlık sağlar.