Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Akademisyenler ihtisaslaşma çalıştayında buluştu

Akademisyenler ihtisaslaşma çalıştayında buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ocak 2019 16:13

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ihtisaslaşmanın şehri bir cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.

Spor ve sağlık alanında ihtisaslaşacak olan ASÜ’de, fakülte bazlı toplantıların ardından farklı disiplinlerde çalışmalar yapan akademisyenler bir araya geldi. Düzenlenen çalıştayda spor ve sağlık kesişen kümesinde neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Çalışmalar esnasında akademisyenleri ziyaret eden Rektör Şahin, ihtisaslaşmanın disiplinler arası bir süreç olduğunu, fikirlerin farklı bilimsel alanlardaki akademisyenlerin görüşleriyle daha da gelişeceğini belirtti. Projenin tek başına spor veya tek başına sağlık olmadığını kaydeden Şahin, “Projelerin bu iki alanın kesişim kümesinde olması gerekiyor. Bu da farklı disiplinlerin birlikte çalışmasını gerektiriyor. Çalıştayımızda bu birliktelik sağlandı. İhtisaslaşma süreci ile Üniversitemiz kendisiyle yaşıt üniversiteler arasında bir faz daha yukarıya çıkmış oldu. Bu süreci tüm şehrin dinamikleriyle birlikte en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Somut çıktıların ardından Aksaray’ımız, spor ve sağlık alanında bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Şahin, çalıştay ziyaretinde akademisyenlerle tek tek görüştü ve ortaya çıkmaya başlayan ilk fikirlere dair istişarelerde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.