Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

AKÇED ağaçlandırma çalışmaları son hız devam ediyor

Okullarımızın açılması ile birlikte yeniden başlanılan ağaçlandırma çalışmalarına AKÇED-Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği ve ÇEKÜD- Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği işbirliği ile Geçtiğimiz hafta iki okulun bahçesini ağaçlandırdı..

AKÇED ağaçlandırma çalışmaları son hız devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
3 Kasım 2015 13:12

İlki Gülağaç/Demirci Kasabası Çok Proğramlı Lisesi ile başlayan ağaçlandırma çalışması Bağlıkaya Kasabası İlkokulunun bahçesine 10 yaşında 100 Sedir fidanı dikerek devam etti.

AKÇED yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul bahçelerini ağaçlandırma çalışmalarına da başlamış bulunmaktayız, geçtiğimiz Pazartesi günü Gülağaç/Demirci Kasabası Çok Proğramlı Lisesinin bahçesine 10 yaşında 100 Sedir fidanı dikerek bu eğitim öğretim yılının ilk ağaçlandırma faaliyetini gerçekleştirdik. Çarşamba günü de Bağlıkaya Kasabası İlkokulunun bahçesine 10 yaşında 100 Sedir fidanı dikerek ağaçlandırma çalışmamızın ikincisiyle devam ettik.

Demirci Kasabasında yaptığımız ağaçlandırma çalışmasın yaptığımız açıklamayı burada tekrar etmek ve vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Yaptığımız ağaçlandırma çalışması mevsim olarak alışık olmadığımız bir mevsim. Ancak dikimi yapılan fidanlar tüplü fidan olarak tabir edilen fidan olduğundan yılın her mevsiminde dikimi yapılabilmekte ve özellikle sonbaharda yapılan dikimler yağışlarla birlikte sulama gerektirmediğinden ilk bahar mevsimine nazaran daha hızlı toprak ile uyum sağlayabilmektedir.

Gerek AKÇED gerekse ÇEKÜD tarafından yapılan ağaçlandırma ve çevre faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri www.akced.org ve www.cekud.org.tr adreslerinden alabilirsiniz dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.