Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

AKÇED İzci Liderleri Azerbaycan’dan döndü

AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü) Liderleri Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen “Hocalı ve Azerbaycan’daki Şehitleri Anma Uluslararası Milli Bilinç Kampı”na katıldı..

AKÇED İzci Liderleri Azerbaycan’dan döndü
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2016 13:24

Türkiye’den yaklaşık 100 izci liderinin katıldığı ve Azerbaycan İzcilik Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirilen kampa Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü’nün altı lideri de katıldı.

22 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında gerçekleşen faaliyette liderlerimiz çeşitli gezi, ziyaret ve anma programlarına katıldı. Yolculuk sırasında Gürcistan İzcileri mihmandarlığında Batum‘un tarihi mekanları da gezildi.

Azerbaycan Bakü’de Şirvanşahlar Sarayı ve Halveti tarikatında “Pir-i Sâni” yani tarikatın ikinci kurucusu olarak bilinen Yahyâ-yı Şirvânî hazretlerinin türbesi ziyaret edildi. Kız Kalesi Gezisi ve Türk Şehitlikleri Ziyaretleri yapıldı. 26 Şubat Cuma günü “Hocalı Katliamı Anma Yürüyüşü” ile Azerbaycan’daki kardeşlerimizin yanında olundu.

Her Şehit İçin Bir Ağaç Dikme” etkinliklerine katılan liderlerimiz 613 şehit anısına 613 zeytin fidanı dikiminde bulundu. Azerbaycan’da bulunan bir ilk mektep ziyareti yapıldı. Burada Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerin Türkiye – Azerbaycan dostluğu adına okuduğu şiirler hepimizi duygulandırdı. Daha sonra okul bahçesinde bulunan şehitlik ziyaret edildi.

Bakü’deki son gecemizde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir lise ziyaret edildi ve bu lisede kamp ateşi programı icra edildi.

Dönüş yolunda Azerbaycan’ın ikinci büyük şehri olan Gence gezisi yapıldı. Burada tarihi Cuma Mescidi (Şah Abbas Camii) ve “Leyla ile Mecnun” “Hüsrev ile Şirin” mesnevisinin ünlü şairi Nizami Gencevi’nin türbesi de ziyaret edildi.

Gürcistan’ın Tiflis ve Batum şehirlerinin ardından Sarp sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapıldı. Giresun İzci Evinde gecelendikten sonra 1 Mart Salı günü faaliyete katılan tüm liderler ve izci gönüllüleri memleketlerine döndüler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.