Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

AKÇED izci liderleri Azerbeycan’a gidiyor

Aksaray Kültür Çevre GSK Derneği izci liderleri Azerbeycan’a gidiyor..

AKÇED izci liderleri Azerbeycan’a gidiyor
Aksaray Anadolu AŞ
22 Şubat 2016 16:58

Aksaray’da izcilik faaliyetleriyle tanınan AKÇED (Aksaray Kültür Çevre GSK Derneği) izci liderleri, Hocalıda Ermeniler tarafından katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi anma merasimine katılıp, Azerbaycan’da bulunan Türk şehitlerini ziyaret etmek ve Azerbaycan İzcilik Teşkilatı ile dostluk, kardeşlik ve dayanışmayı arttırmak amacıyla, Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen “Hocalı ve Azerbaycan’daki Şehitleri Anma Uluslararası Milli Bilinç Kampı”na katılmak üzere, 6 izci lideriyle Azerbaycan’a gidiyor.

AKÇED Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; “Türkiye genelinden yaklaşık 100 liderin katılacağı ve 22 Şubat 2016 Pazartesi sabahı başlayan yolculuk, karayolu ile Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan’ın Batum ve Tiflis şehirleri üzerinden Azerbaycan’da son bulacak. Azerbaycan genelinde yapılacak çeşitli anma faaliyetlerine katılacak liderlerimiz 1 Mart 2016 tarihinde geri dönecekler” denildi.

“Nedir Hocalı Katliamı?”

1988’de başlayan Azeri kardeşlerimiz ve Ermeniler arasındaki Karabağ Savaşı devam ediyordu. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisindeki Hocalı kasabası Ermeni güçleri için önemli bir askerî hedef niteliği taşıyordu. Azeri resmî kaynaklarına göre, 1992 yılında Ermeni güçleri 25 Şubatı 26 Şubat’a bağlayan gece Hocalı kasabasının giriş ve çıkışını kapadılar. 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 Azeri kardeşimiz vahşice öldürüldü, toplam 487 kişi ağır yaralandı.
Sekiz aile tamamen yok oldu, 487 kişi sakat kaldı ve 1275 kişi esir alındı. Esir alınanlardan 68’i kadın ve 28’i çocuk toplam 150 kişinin yaşayıp yaşamadığı belli değildir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.